Published On: Dum, iul. 5th, 2020

Bomboana de pe coliva sanatatii brailenilor / Vorbe multe si dat din umeri in stil politicienesc

Virusul este doar un pretext. Adevarata pandemie este cea de iresponsabilitate in stil politicienesc mincinos si prefacut. Romania devine un haos total. 2 tabere care, prin lupta lor, pun in pericol sanatatea noastra. Toti isi dau cu parerea despre cum ar trebui gestionate lucrurile, absolut toti, mai lispeste Dumnezeu sa ne spuna vreo doua vorbe. Dar el nu spune, face. Aceasta este diferenta. Guvernul nu prea face, doar ramane “surprins” de cateva decizii predictibile. Desi se stia de ceva vreme care este decizia CCR, pare luat prin surprindere de noua situatie, ca si la iesirea din starea de urgenta si trecerea in cea de alertă, ramanand “neacoperite” 3 zile.

Si daca tot nu se face nimic, (i)responsabilitatea se plaseaza in carca oamenilor de rand. Care oameni? Cei care sunt debusolati si contrariati. Ce este cu acest virus, ca nu stiu pe nimeni care sa il fi luat. Dar e periculos… asa spun specialistii. Dar daca este atat de periculos, de ce cei de la putere sunt primii care nu respecta regulile de distantare sociala si de purtare a mastii? (intrebari fara un raspuns concret)

Se cere implicarea masiva a brailenilor in aceasta “lupta”, fara plan de actiune si fara fundament legislativ, dar atunci cand se implica cu adevarat, cand semnaleaza nereguli grave, nu li se ofera niciun raspuns referitor la masurile/sanctiune aplicate. Cel mai bun exemplu pe care il avem in acest caz este chiar atitudinea prefectului Catalin Boboc care se “se umfla” in piept mai mai sa ii sara nasturii de la camasa, spunand ca ajutorul brailenilor este extrem de important si ca i se atribuie o deosebita importanta.

Vreau sa fac un apel. Toate institutiile: Institutia Prefectului, IPJ, IJJ, ISU etc. știti ca au niște pagini de Facebook. Va rog frumos, din orice situatie va aflati, puteti transmite mesaje, imagini cu informatia ca in anumite locuri, ca pe anumite domenii de activitate, in anumite sectoare nu se respecta aceste reguli. Iar cei care sunt responsabili, sa nu ramana doar responsabili, daca vreti sa devina proactivi. Și, impreuna cu autoritatile, sa incercam sa gestionam situatia asta. Pentru ca nu faceti decat sa ne ajutati. Comunicati-ne, cu alte cuvinte, prin orice mijloace aveti la dispozitie – eu am dat doar un exemplu privind Facebook , orice zone de risc pe care dumneavoastra le considerati. Asta pentru a putea interveni și a lua masuri. Și vreau sa subliniez de cate ori este nevoie ca nu avem niciun obiectiv, nici pe departe, de a opri activitati economice, de a sanctiona, vreun plan de amenzi sau dosare penale. Acestea pot fi doar efectele unor nerespectari ale regulilor”, a declarat Catalin Boboc.

Da de unde? Populisme… Intrebat in cadrul celei mai recente conferinte de presa, de catre reporterul INFOBRAILA, daca s-a luat vreo masura in cele doua cazuri semnalate chiar de ziarul nostru, cu imagini graitoare, in care se incalca orice regula specifica pandemiei, Boboc DA DIN UMERI, parca dezumflandu-se. Cele doua cazuri semnalate ii au in prim plan pe preseditele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac (PSD) si pe viceprimarul Jantea Crican (PSD) care ignora cu buna stiinta regulile de distantare si de purtare a mastii, acolo unde se impun aceste lucruri.

Acum, profesional vorbind, prefectul, fiind reprezentantul Guvernului in teritoriu, ar trebui sa se sesizeze si sa supravegheze masurile impuse de autoritatile competente in aceste cazuri. Si daca vrem sa fim carcotasi, ajungem la aceeasi concluzie! PNL si PSD, doua partide rivale, asa ca membrii lor ar fi la fel de rivali. Deci, interesul aplicarii unor sanctiuni este cu atat mai mare, daca nu cumva…. Esti blat Boboc?

Citeste si  Esti blat, Boboc? Nicio o masura impotriva petrecerii pesediste din parc, supervizata de seful CJ Braila ?

 Citeste si VIDEO Bairam PSD-ist in pandemie / “Sefu’ la judet” a venit sa inspecteze buna desfasurare a distractiei

Citeste si Viceprimarul PSD al Brailei pune in pericol un oras intreg

Nu intelegem atitudinea, nu intelegem logica. Ti se cere ajutorul, tie ca presa sau ca brailean de rand, sa intervii si sa demasti, cu dovezi, actiunile care duc la zadarnicirea combaterii bolilor, dar in realitate esti ignorat complet. Si pentru ca totusi, este obligat sa iti dea un raspuns, declara sec “NU AM AMANUNTE”!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>