Published On: mar, iul. 28th, 2020

Atentie braileni! Ne vom topi la aproape 40 de grade / Ne asteapta zile toride si nopti tropicale

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, un cod galben de canicula in jumatate dintre judetele tarii si in Bucuresti. Avertizarea meteo este valabila in zilele de 29 si 30 iulie. De asemenea, incepand de astazi, de la ora 12:00, pana joi seara, a fost emisa o informare meteo de disconfort termic.

Meteorologii spun ca in intervalul 28 iulie, ora 12:00 – 30 iulie, ora 20:00, valorile termice vor continua sa creasca, astfel incat vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in regiunile extracarpatice.

Se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unitati al indicelui temperatura-umezeala (ITU) va fi atins in zonele de campie si podis din sudul si estul tarii si local din vest.

Codul galben de canicula este valabil in zilele de miercuri si joi, 29-30 iulie.

Astfel, in aceste doua zile, vor fi canicula si disconfort termic accentuat, in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei si local in Moldova.

Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35 de grade, iar pe arii restranse miercuri si local joi, se vor situa peste 37…38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura umezeala (ITU) depasind pragul critic de 80 de unitati, iar in cursul noptilor temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade (nopti tropicale).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>