Published On: mar, iul. 28th, 2020

“Anticovizii”, la volan pe mijloacele de transport in comun din Braila

In perioada 24-27 iulie, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare la mai multe societati comerciale, precum si in mijloacele de transport in comun si in cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Braila, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Totodata, politistii braileni au actionat, pe raza intregului judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea ordinii si sigurantei publice si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Acestia au verificat mai multe statii Peco si sali de jocuri de noroc, 97 de societati comerciale, au legitimat 245 de persoane si au controlat 134 de vehicule.

Cu aceasta ocazie au fost constatate 89 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 28.000 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate:

  • 52 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 21 fiind aplicate mijloacelor de transport in regim de TAXI (16 conducatorilor auto si 5 pasagerilor);
  • 10 sanctiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice;
  • 17 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice;
  • 9 la Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi.

De asemenea, politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat si in mijloacele de transport public de persoane, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie au fost depistate 86 de persoane care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport ( 8 conducatori auto si 78 de pasageri), acestea fiind sanctionate contraventional cu amenzi, in valoare totala de peste 24.000 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>