Published On: lun, iul. 6th, 2020

Al doilea elev de 10 al Brailei / Contestatiile au dezvaluit POSIBILE greseli de interpretare la matematica

Dupa ce examenul de bacalaureat s-a sfarsit si rezultatele au fost afisate, aproape jumatate dintre candidati au contestat notele primite la cele trei probe, inregistrandu-se 929 de contestatii, la examen participand 2.007 candidati. La proba de limba romana au fost depuse 316 contestatii, la proba obligatorie a profilului 336 contestatii, iar la proba la alegere a profilului si specializarii 277 de contestatii, conform datelor transmise de Inspectoratul Scolar Judetean Braila.

Dupa rezultatele contestatiilor afisate duminica, Braila mai are un elev de 10. Este vorba despre un elev al colegiului Ghe. M. Murgoci, profilul matematica-informatica. Acesta a fost nemultumit de nota obtinuta la matematica, aceea fiind de 9.70, iar dupa contestatie a primit nota 10, avand o medie generala la examenului de bacalaureat 10. Este a doua medie “perfecta” a unui elev brailean. Marina Zafiu (foto), cea care a obtinut 10 pe linie inainte de contestatii, tot de la ”Murgoci” e.

La Braila promovabilitatea a fost de 71,44%, cu 2,49 % mai mult decat inainte de contestatii. Au reusit sa promoveze examenul 1434 absolventi, cu 50 mai mult decat inainte de contestatii. Pentru promotia curenta, promovalilitatea este de 80,23%, Braila situandu-se pe locul 3 la nivel national.

Pentru ca cele mai multe note contestate, care au fost si marite ulterior cu cel putin un punct, au fost la matematica, inspectorul scolar general Braila, Viorel Botea, a explicat, pentru INFOBRAILA, fenomenul modificarilor in lant al notelor la aceasta disciplina, dupa contestatii. “Foarte multe medii de 10 din “9 si ceva” la matematica, atat la Murgoci cat si la Balcescu. Sunt anumite rezolvari care se puteau face si prin alte metode. Este posibil sa fi fost GRESELI DE INTERPRETARE, ori s-au adunat gresit niste lucruri.”

Citeste si Bomboana de pe coliva sanatatii brailenilor / Vorbe multe si dat din umeri in stil politicienesc

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>