Published On: mie, iul. 1st, 2020

A luat foc asfaltul/ Braila, cel mai toropit judet din tara

Brailenii, cei mai toropiti romani.

Ieri, la ora 14:00, s-au resimtit 41 de grade in judetul Braila, fiind cea mai ridica temperatura din toata tara. La statia meteorologica Afumati au fost resimtite 40 de grade, in timp ce la Baneasa si Filaret 38, respectiv 39 de grade. Temperatura resimtita este o masura subiectiva a modului in care este perceputa temperatura aerului.

Temperaturile caniculare de 40 de grade au fost resimtite si la Calarasi, Sulina, Tulcea, Gorgova si Harsova. In Cernavoda, Medgidia, Adamclisi, Grivita si Buzau au fost resimtite 39 de grade.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica de disconfort termic, in perioada 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00. Vremea va fi calduroasa, izolat caniculara, marti (30 iunie) in regiunile sudice si sud-estice, unde temperaturile maxime se vor incadra intre 33 si 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) si in cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, in general, intre 32 si 34 de grade. Mai ales in zonele de campie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

 

Citeste si Bacalaureat 2020 / Colegiul Ghe. M. Murgoci a dat Brailei singura eleva de 10

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>