Published On: Dum, iun. 14th, 2020

Tampitul zilei: Mihai Tudose / “Fata Morgana” e liberala!

Traseistul politic Mihai Tudose, ex-europarlamentarul ProRomania, actual PSD, scrie un porcoi de aberatii pe Facebook, referindu-se la ce ar trebuie sa faca Guvernul Romaniei pentru relansarea economiei post-pandemia coronavirus. Uitand ca el a frecat-o la fel cat a fost ministru si prim-ministru, Tudose afirma ca „PSD solicita de doua luni repornirea consumului si stimularea puterii de cumparare”, pentru ca “oamenii nu intra in magazine din cauza incertitudinii, a nesigurantei zilei de maine, a fragilitatii veniturilor”. Ba, Tudose,ca altfel n-am cum dracu’ sa-ti zic, cat ai fost seful Guvernului, ca cat (sic!) ai fost Ministrul Economiei ai cautat pe sub Dunare cartita mecanica si te-ai ascuns de aia de la Lukoil (pritenii stiu de ce!), tu pe asta te-ai bazat, doar pe consum?! Pai, unde sunt, ba baiat (sa te alint si eu cum te alinta papagalul ala pe care il tii tu pe post de sfataci in probleme de imagine), investitiile tale in dezvoltarea economica durabila, unde sunt strategiile alea care sa scoata tara din cacat? Auziti ce zice tampitul de Tudose: “Bun ori insuficient, asa cum a fost el, consumul intern a asigurat crestere economica solida pentru mai multi ani si poate fi un punct de repornire.” Sa mori tu? (asta-i vorba ta, n-am ce-ti face). Adica asa, la plezneala ai facut tu “minunile” alea cat ai fost seful Guvernului.
Mai scrie Tudose ca “Guvernul are toata libertatea sa fie creativ si sa aiba initiativa”. Ba baiat, tu ce initiative ai avut? A, stai, i-ai dat muie premierului Japoniei care vizita pentru prima data si, din cauza ta, tampitule, posibil si pentru ultima data Romania. Pfuu, da’ uituc mai sunt: au mai fost ceva scutiri de miliarde la niste multinationale si un pod peste Dunare care scoate Braila, ca oras, tampitule, din “raza de actiune” a traficului dinspre Moldova catre Constanta si invers. Despre asta cu “podul tau” vorbim altadata.
Finalul mazgalelii pe Facebook a lui Tudose este de voma: “Riscam, tragand cu ochii la banii UE, sa descoperim ca Fata Morgana e liberala”. Da, ba baiat, Fata Morgana e liberala, da’ pe vremea ta a fost curva!

PS Pentru toti, insa in special pentru Tudose si Razmerita, omul lui de casa, via smenarului numarul doi in topul tuturor timpurilor, public explicatia din DEX pentru tampit, ca sa nu mai dati banii pe hartie si avocati trimitandu-mi tampenii.

A SE TÂMPÍ mă ~ésc intranz. 1) (despre persoane) A-și pierde inteligența; a deveni tâmp; a se năuci; a se prosti. 2) reg. (despre instrumente cu vârf sau cu tăiș) A deveni mai puțin ascuțit; a se toci. 3) fig. rar (despre fenomene ale naturii) A pierde din intensitate; a se domoli; a se potoli; a se ogoi; a se tempera; a modera; a se liniști. /Din tâmp

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>