Published On: vin, iun. 5th, 2020

Sute de politisti braileni vor fi mobilizati pe strazi in minivacanta de Rusalii

Poliţiştii brăileni sunt la datorie și în vacanța de Rusalii pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Aceștia vor acționa pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor.

În perioada 05-08.06.2020, peste 650 de polițiști vor acționa, în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști locali și polițiști de frontieră, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Una dintre prioritățile forțelor de ordine aflate în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor.

În cadrul dispozitivelor de ordine și siguranță publică vor acționa, în medie, în fiecare zi, peste 160 de poliţişti din structuri operative (ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale și luptători de intervenţie rapidă), cu 77 de autospeciale.

Misiunea polițiștilor se va concentra, în principal, pe activităţi de menţinere a ordinii şi a siguranţei publice în zonele cu o fluenţă mare de public, prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat.

Polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Totodată, aceștia vor fi prezenți și cu radarele din dotare pentru impunerea respectării vitezei legale de către participanții la trafic.

Pentru o minivacanță liniștită şi fără evenimente neplăcute, vă recomandăm să țineți cont de următoarele sfaturi:

  • În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare. Informaţi doar persoanele în care aveţi foarte mare încredere şi rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa sau să treacă periodic pe acolo, să vă ridice corespondenţa sau să aprindă lumina, astfel încât absenţa dumneavoastră să nu fie remarcată;

  • Nu lăsaţi cheile de la locuinţă în locuri uşor accesibile hoţilor (sub covoraşul de la uşă, în cutia poştală);

  • Nu lăsaţi în casă sume mari de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie păstrate în depozite bancare.

  • Conduceți cu atenție și prudență și respectați indicațiile polițiștilor din teren!

  • Totodată, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

  • De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.

  • Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.   

Respectați recomandările autorităților privind prevenirea răspândirii infectării cu noul virus!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>