Published On: mie, iun. 24th, 2020

Inghetata de vanilie contine glande anale de castor, iar cafeaua de la Starbucks este aromata cu gandaci fierti / Pofta buna!

A venit vara, momentul propice pentru a ne delecta papilele gustative cu o inghetata savuroasa sau poate cu o cafea aromata de la Starbuks. Ce sa mai spunem de serile in care ne relaxam la terasa, savurand o bere spumoasa. Da, totul este un adevarat rasfat pentru sufletul si corpul nostru dar v-ati pus vreodata intrebarea care este “ingredientul minune” care face ca aroma de vanilie din inghetata sa iti imbie simturile? Sau poate care este secretul coloritului cafelei proaspat facute? Din nefericire pentru noi, am avut aceasta curiozitate pe care ne-am si satisfacut-o. Spun din nefericire deoarece ceea ce am descoperit ne face sa ne schimbam complet tabieturile gastronomice. Ingredientul secret in fiecare din cele trei “bunatati” enumerate mai sus este de-a dreptul dezgustator. Daca inca nu v-ati revenit din scandalul privind carnea de cal, tineti-va bine! – veti putea gasi foarte „frumos” arsenic in bere si par de sobolan in ciocolata, secretii anale si urina de castor.

De la firele de par din paine pana la urina de peste in bere, exista o multime de aditivi si tehnici de prelucrare a alimentelor care utilizeaza ingrediente si substante chimice pe care putini dintre noi le-ar clasifica ca fiind „apetisante”. Este un memento de care sa va aduceti aminte mereu: alimentele neprocesate sunt cea mai buna alegere!

Ingrediente dezgustatoare care se regasesc in alimente

Arsenicul

Urmele de arsenic din produsele alimentare nu sunt o noutate. Arsenicul care este cancerigen corpului uman este cunoscut in tot ce ne inconjoara, incepand de la orez, cereale pana la sucuri naturale si, recent, cercetatorii germani au descoperit urme de arsenic si in bere. Arsenicul poate fi de fapt gasite in bere, dar si in vin, pentru ca ele sunt filtrate astfel incat sa fie curatate de materia vegetala si resturile de drojdie. Pentru a filtra, producatorii de bere si vin folosesc pamant de diatomee (diatomit – este un material cum ar fi creta utilizat pentru a filtra deseurile solide in instalatiile de epurare a apelor uzate; de asemenea, este utilizat ca un ingredient activ in unele pesticide sub forma de praf). Doriti mai putin arsenic in bautura dumneavoastra? Atunci optati pentru bauturile nefiltrate.

Parul uman

Aminoacizii sunt piatra de temelie a corpului uman, si, chiar daca rolul lor este benefic pentru sanatatea oamenilor, nu toti aditivii care ii imita sunt in favoarea bunei functionari a organismului. L–Cisteina este un aminoacid folosit pentru a prelungi durata de viata a produselor, cum ar fi painea pe care o cumparam si o mancam; practic ea se adauga la multe produse coapte, introducandu-se in aluat cu scopul de a creste viteza de procesare industriala. De asemenea L-Cisteina se gaseste in penele de pui si rata si in coarnele de vaca, insa cel mai folosit in alimente provine din parul uman. S-a constatat ca majoritatea parului folosit pentru a produce L-Cisteina provine din China, adunat de la saloanele de coafura. Ca sa evitati sa nu mancati acest aditiv, renuntati la fast-food, pentru ca toate utilizeaza L-Cisteina.

Glande anale de castor

In cazul in care sunteti fani ai inghetatei de vanilie, capsuni sau fructe de padure, trebuie sa stiti ca tocmai ati consumat secretii anale si urinare de castor. Castoreum-ul provine din organele masculine sau feminine ale castorului, fiind un aditiv alimentar aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din America; acest aditiv este cel mai des intalnit in inghetata si este numit „aroma naturala”, fapt pentru care, probabil, nici nu iti dai seama ca ai consumat pana acum aceste secretii de castor.

 

Vezica urinara de peste

O runda de bere bauta cu prietenii poate fi modul perfect de a sarbatori, dar fii atent la ce fel de bere ai de gand sa bei! Cleiul de peste este o gelatina produsa de vezica urinara a pestelui. El este adaugat in bere pentru a-i da aspectul de galben stralucitor. Asadar, vei servi niste ramasite ale vezicii de peste in halba ta.

Carcase fierte de gandaci

Colorantul alimentar cunoscut sub numele de carmin (rosu de cosenila) se produce din coji de insecte de sex feminin fierte in amoniac sau in solutie de bicarbonat de sodiu. Acest aditiv il intalnim in cafele si cappuccino produse de firma Starbucks, pe care le eticheteaza ca fiind vegetale.

 

Dimetilpolisiloxan

McNuggets de pui de la McDonald nu doar ca este departe de ceea ce inseamna un aliment sanatos, dar acesta nu contine pui mai deloc. McNuggets contin de fapt doar 50% pui real, restul cuprinde ingrediente sintetice, inclusiv dimetilpolisiloxan, un produs chimic folosit in industria fast-food ca un agent care impiedica formarea de spuma in vasele mari cu ulei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>