Published On: lun, iun. 29th, 2020

Efectele relaxarii in Braila / Cifre in continua crestere. Bilantul zilei arata depasirea pragului de 200 de infectari

Incepem saptamana cu vesti triste. Coronavirusul se extinde cu rapiditate, depasind pragul de 200 de infectari in Braila. Dupa focarele de infectie Vadeni, VARD si fabrica de confectie ENTERPRISES, un nou caz de coronavirus s-a descoperit in Consiliul Judetean Braila, mai precis in Compartimentul de Audit. Astazi, avem un numar de 211 braileni infectati cu coronavirus, dintre care 6 au murit, avand multiple comorbiditati.

Pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, astazi, 26.06.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate 1486 de persoane, aflate in izolare voluntara si 39 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.
Mentionam ca 9586 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 1181 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata.
De asemenea, conform raportarii DSP, de la inceputul pandemiei, la Braila 159 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate si externate, iar alti 33 pacienti asimptomatici au fost externati in urma noului ordin al ministrului Sanatatii, potrivit caruia, pacientii asimptomatici cu factori de risc, precum si pacientii simptomatici care au forme usoare pot fi externati dupa minim 10 zile de internare in lipsa febrei si ameliorarea simptomatologiei, pentru cel putin 72 ore. Testarea de control se va efectua in ziua 8 de la internare. Acelasi document mai spune ca pacientii asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externati dupa 10 zile, daca medicul curant considera oportun pe baza criteriilor clinice, cu conditia izolarii la domiciliu pâna la implinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internarii (respectiv 4 zile de la externare). Totodata, pacientii asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externati dupa 10 zile, fara a fi necesara izolarea la domiciliu.
De asemenea, 87 de pacienti sunt internati in Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Alti 8 pacienti au decedat, respectiv 6 confirmati in Braila si 2 in Galati.
In ceea ce priveste raportarea IPJ Braila, in ziua de 25 iunie 2020, politistii au actionat in sistem integrat, alaturi de jandarmi, politisti de frontiera si politisti locali, in contextul prevenirii si combaterii raspândirii COVID – 19.
Astfel, in ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a 1.343 de persoane si a 13 societati comerciale.

 

Citeste si EXCLUSIVITATE / Petrecerea PSD-ista din Parcul Monument umple de COVID CJ Braila / Sefu’ la judet poate plati scump AROGANTA

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>