Published On: joi, iun. 25th, 2020

Donatorii de sange din Braila NU sunt testati pentru coronavirus

In prezent, NU exista un protocol prin care donatorii sa fie testati pentru coronavirus. Brailenii, care nu au simptome specifice ale temutului virus, sunt indemnati sa doneze sange insa NU sunt testati pentru COVID-19, in ciuda faptului ca exista un aparat PCR pentru testarea in plan local. Reprezentantii Centrului de Transfuzie Sanguina Braila ne-au comunicat ca donatorii nu sunt testati insa, inainte de a li se recolta sangele, acestia sunt nevoiti sa completeze un chestionar epidemiologic pentru a furniza cateva informatii referitoare la starea lor de sanatate precum si la posibilitatea contactului cu persoane infectate.

Desi nu exista studii care sa ateste ca virusul  COVID-19 se transmite prin sangele recoltat, pericolul la care sunt expusi cei care fac parte din personalul medical din centru este urias. Si cum ramane cu asimptomaticii, despre care expertii urla din toti plamanii ca sunt extrem de periculosi pentru toti cei care i-au contact cu ei?

Sa nu uitam ca in capitala, la sfarsitul lunii martie, un pacient infectat cu noul coronavirus a donat sange la Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti, iar cinci cadre medicale au fost trimise in izolare, potrivit reprezentantilor institutiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>