Published On: sâm, iun. 13th, 2020

Cum ni se schimba viata de la 15 iunie / Marea redeschiderea a pacanelelor si salilor de fitness

Inca un pas spre normalitate. Noile masuri de relaxare in contextul epidemiologic actual, aplicabile incepand cu data de 15 iunie 2020.

🔵Se excepteaza de la masura de carantinare/izolare persoanele sosite din tarile stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul National de Sanatate Publica, aprobate prin hotarare a CNSU.

🔵Persoanele care vin in Romania din tarile care fac obiectul exceptiei de la carantinare/izolare prevazuta mai sus, dar care inaintea plecarii din tara respectiva, nu au stat mai putin de 14 zile pe teritoriul acesteia, intra in carantina/izolare la locuinta/locatia declarata, impreuna cu colocatarii, inclusiv familia/ apartinatorii, dupa caz.

🔵Persoanele care, fie au plecat din Romania si petrec o perioada mai scurta de 14 zile in alta tara exceptata de la masura carantinarii/izolarii, fie au petrecut o perioada de cel putin 14 zile cumulativ in tari exceptate de masura carantinarii/izolarii, NU intra in carantina/izolare la intrarea in Romania.

🔵 Se excepteaza de la masura izolarii/carantinarii persoanele care intra in Romania prestarea de activitati medicale.

🔵 Se mareste la 6 numarul de persoane care nu locuiesc impreuna si care pot participa la activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, respectiv ciclism, drumetii,canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si alte activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, in conditii stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii, dupa caz, cu ministrul tineretului si sportului, ministrul mediului, apelor si padurilor sau ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

🔵Evenimentele private in spatii inchise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 20 de persoane.

🔵Evenimentele private in spatii deschise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 50 de persoane.

🔵Se mareste la 6 numarul de persoane care nu apartin aceleiasi familii si pot circula ori forma grupuri pietonale.

🔵Se pot relua zborurile catre si din tarile pentru care persoanele care sosesc in Romania sunt exceptate de la masura de carantina/izolare, stabilite de INSP si aprobate de CNSU.

🔵Se reiau activitatile de comercializare cu amanuntul a produselor si serviciilor in centrele comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici.

⚠️in interiorul centrelor comerciale nu se permite:

a. activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu exceptia celor dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante minime de 2 metri intre mese si cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiasi familii la o masa.

b. exploatarea locurilor de joaca, a salilor de jocuri si cinematografelor.

🔵Se instituie obligatia operatorilor economici care desfasoara activitati de jocuri de noroc, ingrijire personala, primire turistica cu functiuni de cazare, precum activitati de lucru in birouri cu spatii comune in sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri si al ministrului sanatatii.

🔵Se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de administrare a strandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau salilor de sport, fitness (fara dusuri) cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin comun.

🔵Se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de tratament balnear, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.

🔵Se permite desfasurarea activitatilor in crese, gradinite si after-school pe perioada vacantei de vara.

 

Citeste si VIDEO SFASIETOR / Ziua despartirii de Ana Maria. Onoruri militare si aplauze pentru politista de 21 de ani din Braila

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>