Published On: vin, iun. 26th, 2020

Coronavirus / Braila. Schimbari majore in spital / Ce se intampla de acum cu pacientii asimptomatici

Situatia din Braila se inrautateste de la o zi la alta. In ultimele 24 de ore, 10 braileni au fost confirmati cu coronavirus, ridicand bilantul la 159 de infectari. Insa, tot de astazi, se produc schimbari majore in spitalele suport COVID. Pacientii asimptomatici dar si cei cu forme usoare nu vor mai fi inchisi in spital timp de doua saptamani, putand de acum, prinr-un ordin de ministru, sa fie externati dupa 10 zile de spitalizare.

Pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, astazi, 26.06.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate 1486 de persoane, aflate in izolare voluntara si 39 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.
Mentionam ca 9586 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 1181 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata.
De asemenea, conform raportarii DSP, de la inceputul pandemiei, la Braila 159 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate si externate, iar alti 33 pacienti asimptomatici au fost externati in urma noului ordin al ministrului Sanatatii, potrivit caruia, pacientii asimptomatici cu factori de risc, precum si pacientii simptomatici care au forme usoare pot fi externati dupa minim 10 zile de internare in lipsa febrei si ameliorarea simptomatologiei, pentru cel putin 72 ore. Testarea de control se va efectua in ziua 8 de la internare. Acelasi document mai spune ca pacientii asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externati dupa 10 zile, daca medicul curant considera oportun pe baza criteriilor clinice, cu conditia izolarii la domiciliu pana la implinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internarii (respectiv 4 zile de la externare). Totodata, pacientii asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externati dupa 10 zile, fara a fi necesara izolarea la domiciliu.
De asemenea, 87 de pacienti sunt internati in Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Alti 8 pacienti au decedat, respectiv 6 confirmati in Braila si 2 in Galati.
In ceea ce priveste raportarea IPJ Braila, in ziua de 25 iunie 2020, politistii au actionat in sistem integrat, alaturi de jandarmi, politisti de frontiera si politisti locali, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19.
Astfel, in ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a 1.343 de persoane si a 13 societati comerciale.

 

Citeste si Donatorii de sange din Braila NU sunt testati pentru coronavirus

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>