Published On: joi, iun. 25th, 2020

Coronavirus / Braila. Cel mai tanar infectat este un copil de doar doi ani

Cele mai negre cifre cresc si la Braila, la fel ca in toata tara. Avem 17 noi cazuri de infectare in ultimele 24 de ore si inca doua decese survenite in noaptea de miercuri spre joi.

Pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, astazi, 25.06.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate 1393 de persoane, aflate in izolare voluntara si 39 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.
Mentionam ca 9546 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 1181 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata.
De asemenea, conform raportarii DSP, de la inceputul pandemiei, la Braila 149 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate si externate, iar alti 12 pacienti asimptomatici au fost externati in urma noului ordin al ministrului Sanatatii, potrivit caruia, pacientii asimptomatici cu factori de risc, precum si pacientii simptomatici care au forme usoare pot fi externati dupa minim 10 zile de internare in lipsa febrei si ameliorarea simptomatologiei, pentru cel putin 72 ore. Testarea de control se va efectua in ziua 8 de la internare. Acelasi document mai spune ca pacientii asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externati dupa 10 zile, daca medicul curant considera oportun pe baza criteriilor clinice, cu conditia izolarii la domiciliu pana la implinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internarii (respectiv 4 zile de la externare). Totodata, pacientii asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externati dupa 10 zile, fara a fi necesara izolarea la domiciliu.
De asemenea, 98 de pacienti sunt internati in Spitalul Judetean de Urgenta Braila, printre care si 3 copii cu varste de 2,4 si 5 ani. Alti 8 pacienti au decedat, respectiv 6 confirmati in Braila si 2 in Galati. Mentionam ca cele doua decese s-au inregistrat in noaptea de miercuri, 24.06.2020 spre joi, 25.06.2020 si este vorba despre paciente cu varste de 72 si 74 de ani, cu multiple comorbiditati, printre care si insuficienta cardiaca.
In ceea ce priveste raportarea IPJ Braila, in ziua de
24 iunie 2020, politistii au actionat in sistem integrat, alaturi de jandarmi, politisti de frontiera si politisti locali, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19.
Astfel, in ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a 1.533 de persoane si a 11 societati comerciale.
De asemenea, politistii au depistat o persoana care nu a respectat masura izolarii la domiciliu, aceasta fiind condusa intr-un centru de carantina pentru o perioada de 14 zile, urmand a suporta si costurile generate in aceasta perioada.
Persoana in cauza a fost si sanctionata contraventional cu amenda, in valoare totala de 1.000 de lei, pentru nerespecatarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>