Published On: mar, iun. 2nd, 2020

Coronavirus / Braila. Alarmant! De la o ora la alta creste numarul infectatilor

Spitalul Judetean Braila a ajuns in doar cateva ore sa aiba 20 de persoane internate in sectia de Boli Infectioase cu diagnosticul de infectare cu COVID-19.  Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 02.06.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  1.822 de persoane, aflate în izolare voluntară și 40 de persoane care se află în carantină institutionalizată.

Menționăm că 6.147 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1118 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 42 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost declarate vindecate și externate, iar 2 pacienți transferați din municipiul Galați, în stare critică, la Spitalul Județean de Urgență Brăila, pe secția ATI, au decedat.

Potrivit IPJ Brăila, în perioada 29 mai – 02 iunie 2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost executate peste 1000 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 5.214 de persoane și a 60 de societăți comerciale. De asemenea, polițiștii au depistat 8 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă. Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 9.000 de lei, pentru nerespecatarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 7 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 683 de persoane și oprite în trafic și verificate 473 de autovehicule, fiind aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 58.000 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>