Published On: lun, iun. 15th, 2020

Braila si UCIGASUL UCIGASILOR / Ce se ascunde in spatele celor doua decese puse “in carca” coronavirusului

Braila a trecut rapid de la cel mai sigur judet din Romania, la o avalansa de cazuri confirmate. Dupa ce saptamani intregi sectia de Boli Infectioase a stat aproape goala, iata ca lucrurile au capatat o turnura dramatica. Judetul mostru, al carui slogan a fost luni intregi “AICI NU MOARE NIMENI!” a pierdut doua vieti in acest razboi cu COVID-19.

Primul caz de deces din Braila a fost o femeie de 72 de ani, sora directorului CUP Dunarea, care la randul lui este infectat insa nu prezinta simptome. Femeia a fost internata in cursul zilei de luni, 8 iunie, cand s-a prezentat la spital cu mai multe simptome specifice COVID-19, printre care febra si dificultati de respiratie. La internare, femeia a fost testata pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv. Nu este aceasta cauza mortii neaparat, dar este clar că persoana decedata este si confirmata pozitiv COVID-19”, declara prefectul Brailei, Catalin Boboc, in urma cu 6 zile.

Starea pacientei s-a deterioriat accelerat, ajungand la Anestezie Terapie Intensiva, unde, din nefericire, a dezvoltat o insuficienta respiratorie acuta. Decesul a fost confirmat pe 9 iunie.

Cel de-al doilea deces pus “in carca” coronavirusului s-a inregistrat astazi si este vorba despre un batran de 87 de ani cu comorbiditati, printre care cancer si metastaza, aflat de cateva saptamani internat la Terapie Intensiva.

Foarte multi braileni au sesizat ca printre mortii declarati de GCS erau romani care sufereau de afectiuni foarte grave, unele letale, dar au fost declarati ca fiind ucii de SARS COV2. Si nu s-au inselat. Protocolul este urmatorul:

Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli preexistente (de ex. cancer, afectiuni hematologice etc.) si COVID-19 trebuie raportata ca si cauza a decesului, independent de conditiile medicale pre-existente care se supecteaza ca au favorizat evolutia severa a COVID-19.
COVID-19 trebuie mentionata pe certificatul de deces drept cauza a decesului pentru toate persoanele decedate la care COVID-19 a cauzat sau se presupune ca a cauzat sau a contribuit la deces.” transmite Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT)

Astfel, se intampla ca persoanele infectate cu noul coronavirus care au incetat din viata sa fie declarate moarte din cauza coronavirusului, chiar daca ele aveau si alte boli, cum ar fi cancer in faza terminala.

Si uite asa, cu viteza unui stranut, coronavirusul devine UCIGASUL UCIGASILOR!

 

Citeste si VIDEO Un taxi a imprastiat pe asfalt sangele unui biciclist in fata Primariei Braila

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>