Published On: sâm, iun. 27th, 2020

Ba, Misule, dar un prim-ministru “mort” cum ne-am permis?

E clar, Mihai Tudose ar vrea sa imi ia painea de la gura: s-a pus pe scris, printre alte metode de securist prost pe care le utilizeaza impotriva celor care nu-i (mai) convin. Dar scrie prost, sarmanul. Ultima tampenie cu aer de analiza exhaustiva se numeste “Ne permitem un an mort?”

Aratand ca “mergem intr-o direcţie gresita”, concluzioneaza din primele randuri ca ”Romania nu isi permite un an mort” si a aratat ca “iesirea din izolare s-a facut cu sacrificarea precautiei si fara impulsul necesar economiei”, ca “restrictiile n-au fost ridicate pentru manifestarile irationale de masa, care umplu acum spitalele”. Da, Misule, da’ de la ce partid erau tampitii care umblau fara masca prin mall-uri si participau la petreceri ilegale? De la pesedeu brailean, Misulica.

Misu e si inteligent scriind ca la Palatul Victoria “bate aer de vacanta” si ca “s-ar putea sa dea de pamant aerul asta cu tot ce a mai ramas in picioare din spitale si economie”. Dar ce, ba Misule, ati lasat voi ceva in picioare? Aoleu, tu te referi la spitalele regionale pe care le-ai facut? Te rog sa ma ierti ca am uitat de “realizarili” astea ale tale.

La fel de inteligent continua Misulica: “Urmeaza, teoretic, vacanta de vara si toamna electorala – teoretic, pentru ca s-ar putea sa stam in casa” si se intreaba: ”Dar ne permitem un an mort? Cat ne va costa?” Ba, Misule, dar un prim-ministru “mort” cum ne-am permis?

Da’ are Misu si sfaturi luate direct din viata lui: “M-am intors acum acasa, dupa trei saptamani la Bruxelles, si concluzia mea e ca nu o sa ne dea nimeni mare lucru din banii aia multi de care se tot vorbeste in institutiile europene, daca nu vom da din coate. Ca tara!” Da, fratele meleu, asa cum ai dat tu de te-ai ales europarlamentar: ai dat muie la PSD, ai lins ProRomania, ai dat muie la ProRomania, ai lins PNL (de fapt pe domnu’ Iohannis – prietenii stiu cat, cum si de ce), si acum lingi iar PSD!

“Nu e de ajuns ca ne zbatem acolo o mana de europarlamentari si diplomati”, scrie Tudose, care probabil se refera la cum s-a zbatut el pe tersasa locuintei sale din capitala Belgiei cand a cazut ca boul cu cafeaua si tigara (astea nu-s bune la infarct Misule) si si-a fracturat mana in care le tinea.

“Ma feresc cat pot de logica electorala, pentru ca am senzatia acuta ca Romania se impotmoleste si asta se intampla intr-un context in care e posibil ca nimeni din afara sa nu mai poata sau sa nu vrea sa ne intinda o mana – iar daca ramanem noi intre noi, ce facem?”,  se intreaba plin de grija Tudose. Lasa, Misule, ca gasesti tu pe cineva sa te propulseze / finanteze / dirijeze, iar de vrut trebuie sa vrea, ca tu esti convingator. Nu te mai agita ca “se apropie momentul unor decizii politice bazate pe o realitate tot mai neplacuta si o perspectiva tot mai sumbra” (asta ai scris-o doar pentru anumite urechi, nu pentru pulime, este?)

Misule, esti straveziu. Nu te-ai cacat pe tine de ras cand ai  scris ca “suntem partidul de care depinde actuala guvernare” si ca “vine vremea sa discutam in PSD, la modul cel mai serios, ce e de facut – nu va fi o discutie facila, din cauza posturii ingrate in care ne aflam” ? Da, Misule, tu vrei sa fie ca in 2008, cand guvernati prin Tariceanu, dar acum sunt alegeri si trebuie sa ii mintiti si pe alegatorii vostri cu ceva, pentru ca, zici tot tu, “in acelasi timp, suntem singura alternativa viabila la actuala guvernare, iar Romania nu-si poate permite un an mort”.

“Vine vremea clarificarilor”, incheie apoteotic Mihai Tudose. Sa stii, dar va veni nu numai cum vrei, ca poate isi dau seama si alegatorii ca tu si alde Ciolacu (partenerul tau de revelioane la cabanele de vanatoare ale lui Ceausescu de prin muntii Buzaului) nu faceti decat sa va jucati in praf de-a opozitia ca sa nu cumva dracului sa-l superi pe nentu Iohannis, ala care te-a pus pe lista lui Dragnea de posibili premieri (ca nu erai Misulica, nu erai) si tot ala care te-a si pus apoi sa freci menta la Palatul Victoria.

Misule, daca ai pus pe Facebook mizeria aia de text a ta doar pentru Braila, nu era nevoie sa te utilizezi: la Braila sunteti oricum toti blat!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>