Published On: joi, iun. 4th, 2020

Astazi, cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate de la relaxarea restrictiilor / Avertizarea specialistilor

Creste numarul cazurilor COVID-19 din Romania, in conditiile in care au fost raportate 238 de noi infectari de ieri pana astazi. Este cel mai mare numar de cazuri raportare in 24 de ore dupa relaxarea restrictiilor.
Pana astazi, 4 iunie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate si externate.
De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 238 noi cazuri de imbolnavire. La ATI, in acest moment, sunt internati 153 de pacienti.
Avand in vedere numarul de cazuri nou confirmate, care se situeaza peste media ultimei saptamani, atragem atentia asupra respectarii cu rigurozitate a normelor de conduita sanitara si de prevenire a raspandirii noului coronavirus, cu precadere a celor referitoare la purtarea mastii in spatii inchise, evitarea contactului, igienizarea frecventa a mainilor si pastrarea distantei fata de alte persoane”, avertizeaza Grupul de Comunicare Strategica.
Totodata, pana acum, 1299 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman, Gorj, Prahova, Valcea, Calarasi, Maramures, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea si Buzau, au decedat.
Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 2.363 de persoane. Alte 96.693 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.
Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 472.850 de teste.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>