Published On: lun, iun. 29th, 2020

Adio RELAXARE! Ce ni se pregateste de la 1 iulie

Explozia de cazuri de coronavirus la nivel national duce la amanarea unor relaxari mult asteptate. De la 1 iulie, trebuiau sa se deschida restaurantele, piscinele acoperite, teatrele si cinematografele. Reamintim ca Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, astazi, 269 de cazuri noi de coronavirus, numarul total a ajuns la 26.582. De asemenea, 22 de persoane au murit in ultimele 24 de ore, bilantul deceselor ajungand la 1.634.

Nelu Tataru a anuntat astazi ca s-a decis amanarea masurilor de relaxare care erau prevazute pentru 1 iulie

S-a evaluat tot ce a insemnat cele doua saptamani, au fost doua saptamani in care am avut o crestere a numarului de cazuri noi, doua saptamani in care au crescut cazurile in Terapie Intensiva, a crescut numarul de decese si recomandarile din grupul tehnic sunt de a amana unele masuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmarind zilnic si in saptamana care urmeaza evolutia numarului de cazuri, evolutia cazurilor in Terapie Intensiva, evolutia deceselor, precum si respectarea normelor de precautie, normelor de igiena, distantarea fizica. In ultimele doua saptamani, urmand aceste aspecte, o parte din concetatenii nostri nu au respectat aceste reguli si am vazut in anumite zone apoi la nivelul intregii tari cresterea transmiterii comunitare. Aceasta crestere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele pe care le aveam in acel moment, focarele din centrele de batrani, din centrele de pacienti neuropsihici, din spitale, si care in acest moment prezinta o recrudescenta. Suntem intr-un moment in care gestionam un numar de cazuri crescut si s-a decis sa amanam cea de-a patra etapa de relaxare“, a afirmat Nelu Tataru.

Nu numai ca a patra faza a relaxarii intarzie sa apara, ci este foarte posibil ca de la 1 iulie sa avem noi restrictii. Acestea vizeaza zonele devenite focar de coronavirus si se are in vedere izolarea lor sau chiar carantinarea.

Citeste si Efectele relaxarii in Braila / Cifre in continua crestere. Bilantul zilei arata depasirea pragului de 200 de infectari

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>