Published On: mar, iun. 9th, 2020

Acum mai mult ca niciodata brailenii se tem in propriul oras / Venirea acasa a cetatenilor de “tot felul” i-a ingrozit

Peste un milion de romani din dispora au revenit in tara dupa declansarea pandemiei, conform cifrelor anuntate de Ministerul de Interne. In ultimele saptamani, un val de ura s-a revarsat asupra acestor oameni. Multi au spus ca cei care s-au intors sunt doar „hotii si infractorii”, care n-au nicio legatura cu oamenii seriosi din Diaspora.
Asta cred si brailenii care au raspuns sondajului de opinie creat de ziarul Infobraila. Din cele 437 de voturi, 358 (82%) sunt de parere ca gradul de infractionalitate din Braila, numit adesesa si orasul cutitarilor, a crescut.
Doar 79 de braileni (12%) cred ca gradul de infractionalitate nu a fost influentat de intoarcerea diasporei.

Potrivit situatiei statistice intocmita de reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in primele trei luni ale acestui an, infractiunile de talharie sunt in crestere. La inceputul anului 2020 au fost 15 infractiuni (ianuarie – 5, februarie 4, martie 6), in timp ce in 2019 au fost 9 infractiuni de talharie (ianuarie 4, februarie 3, martie 2).

La infractiuni de lovire sau alte violente au fost 503 cazuri in 2020 (ian 178, feb 158, martie 167), iar in cele 3 luni din 2019 au fost sesizate 455 de fapte (ian 152, feb 143, martie 160).

La vatamare corporala din culpa, in 2020 au fost 92 de fapte sesizate (ian 37, feb 34, martie 21), iar anul trecut, in perioada similara, au fost 77 astfel de cazuri sesizate ( ian 25, feb 23, martie 29).
Nici pana acum brailenii nu se simteau prea in siguranta in propriul oras dar se pare ca acum, odata cu acesta venire acasa a brailenilor “de tot felul” se pare ca frica i-a cuprins si mai rau.

Statisticile confirma: inca de pe vremea lui Terente, vecinii din Braila obisnuiesc sa isi rezolve conflictele, sa isi transeze disputele cu cutitul.

De ce ar lua cineva cutitul la el atunci cind se duce in club? Pai, pentru ca traieste in Braila si stie ca daca nu are un cutit la el, cu siguranta are vecinul de la masa alaturata, iar in mijlocul unei dispute e posibil sa fie facut taietei. Si, vorba aia, mai bine sa planga mama aluia, decit mama lui.

Unul dintre cele mai triste cuvinte auzite vreodata vin din partea unui copil din Braila, de nici 14 ani, care sustine cu tarie ca atunci cand va fi mare vrea sa devina PESTE. Meseria viitorului pentru care nu iti trebuie decat SCOALA VIETII (care mai nou sta la baza punerii in functie a managerilor de spital),  un pic de fleer si “vrajeala”.

Braila este mult mai mult decat orasul cutitarilor, pestilor, al curvelor… Este Braila noastra! Fiecare dintre noi este liber sa contribuie la renumele orasului de la Dunare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>