Published On: lun, mai 11th, 2020

Se cere demisia managerului Spitalului Judetean Braila / “Motivul real pentru care doamna manager ar fi acceptat transferul il reprezinta BANII”

PNL Braila este de parere ca locul Deliei Rasnoveanu nu mai este la carma Spitalului Judetean Braila. In cadrul unei conferite de presa tinuata in aceasta dimineata, presedintele PNL  Braila, Alexandru Danaila, considera ca principalul vinovat pentru discutiile create la sfarsitul saptamanii trecute, cu privire la transferul pacientilor din Vrancea, este chiar managerul spitalului. Danaila continua seria acuzelor spunanad ca, practic, “motivul real pentru care doamna manager ar fi acceptat transferul este de natura financiara: Banii!” Totul ar pleca de la faptul ca Uniunea Europeana pune la dispozitia Romaniei 350 miliane de euro, bani care vor fi repartizati fiecarui judet in parte, intre 6 si 8 milioane de euro, in functie de cheltuielile si de implicarea in lupta cu coronavirusul.

“Doamna manager si-a dat acordul pentru ca pacientii din Vrancea sa fie transferati la Braila, unii dintre acesti pacienti fiind cadre medicale, prieteni si cunoscuti de ai dansei. E o chestie normala sa te cunosti cu medici din alte judete, mai ales din cele limitrofe. Deci, doamna Rasnoveanu a stiut foarte bine ce face. A stiut ca pacientii respectivi nu vor sa se transfere la Braila dar a raportat la Bucuresti ca este dispusa sa primeasca acesti pacienti din Vrancea. Ulterior, cred ca singura persoana careia i-a comunicat oficial acest lucru a fost presedintele Consiliului Judetean, care, intr-o veselie fara margini, a iesit public si a transmis ca nu este niciun fel de problema, putem primi cei 20 de pacienti din Vrancea. Din informatiile pe care le am, la nivelul spitalului nu a fost o discutie cu privire la transferul acestor pacienti. Medicii din spital nu au fost informati cu privire la acest trasfer. A fost o decizie luata de doamna manager Rasnoveanu.”

Observand felul in care a fost manageriat acest ping-pong cu pacientii din Vrancea, Danaila a vorbit si despre modul in care prefectul ar trebui sa actioneze.

“Eu cred ca principalul vinovat in toata aceasta situatie, care a fost creata doar ca cei de la PSD sa se poata repozitiona, este doamna manager de la Spitalul Judetean Braila. Daca eu as fi prefectul Brailei, as demara procedurile necesare pentru demiterea dansei. Nu este prima data cand greseste. Nu pot sa cred ca doamna manager este responsabila pentru faptul ca la Braila s-au vindecat pacientii, pentru ca dansa era plecata in Serbia cand a inceput pandemia apoi a fost in carantina, nu a putut sa se duca pe la spital. Medicii de acolo si-au facut treaba. Nu este prima data cand greseste”, a sustinut Danaila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>