Published On: mie, mai 20th, 2020

Richard Gere: “Nimeni dintre noi nu va trai vesnic”

Richard Gere este un actor de renume international, activist social si filantrop. De peste douazeci si cinci de ani a luptat pentru a atrage atentia la crizele umanitare inradacinate in nedreptate, inegalitate si intoleranta.

Celebrul actor indeamna sa traiti viata fara nici un fel de teama, fara niciun fel de constrangeri. Chiar daca avem o viata echilibrata alimentar si nu facem excese, frica de boala, ingrijorarea de a nu face ceva gresit, ne va imbolnavi pana la urma. In acelasi timp, o viata traita optimist, cu bucurie, in preocuparea de a aduce binele in jurul nostru, poate transmuta consecintele unei alimentatii nu tocmai echilibrate, pastrandu-ne sanatosi. Forta gandului pozitiv este principala noastra protectie!

„De-a lungul vietii sale, mama unui prieten a urmat un stil de viata sanatos. A preferat alimentatia sanatoasa, nu a  fumat, nu a baut, s-a ocupat cu sportul si a evitat sa se expuna la soare fara crema de protectie. Ea mergea regulat la consultatiile nutritionistilor si fizioterapeutilor, urmandu-le indicatii cu strictete. Pot sa spun ca aceasta doamna a exagerat cu grija pentru sanatatea sa. Are acum 76 de ani si a fost diagnosticata cu cancer tegumentar si neoplasm al maduvei osoase. Ea sufera si de osteoporoza avansata. Pe de alta parte, tatal unui alt prieten, nu si-a pus interdictii niciodata. N-a facut sport, i-a placut sa manance copios, punand untul direct pe sunca, a consumat alcool si s-a bronzat pana cand pielea i se exfolia. Toata viata a ignorat sfaturile medicilor si a trait asa cum i-a placut. Are acum 81 de ani si doctorii spun ca are o sanatate de invidiat. Niciodata n-o sa putem fugi de iadul din interiorul nostru, oricat de mult nu ne-am stradui. Mai devreme sau mai tarziu, ne va ajunge din urma. Mama muribunda a prietenului meu a zis: “Daca stiam ca viata mea se va sfarsi astfel, nu as fi ascultat de doctori, si mai degraba as fi trait dupa bunul meu plac”. Aceasta este viata si nimeni n-o sa traiasca vesnic. Nu trebuie sa fim nepasatori fata de propria noastra persoana. Asa ca fiti voi insiva. Pentru restul lucrurilor pur si simplu nu mai ajunge timpul!”, a scris Gere pe pagina sa de Facebook.

Sustinator si apropiat a lui Dalai Lama, actorul este adeptul principiului enuntat de calaguraul tibetan: “Insusi scopul vietii noastre este fericirea, care este sustinuta de speranta. Nu avem nici o garantie cu privire la viitor, dar noi existam in speranta de ceva mai bun. Speranta inseamna sa mergi mai departe, sa poti spune ‘Eu pot face acest lucru’. Speranta aduce forta interioara, increderea in sine, capacitatea de a face ceea ce faci in mod onest, corect si transparent”.

De altfel, si calugarul tibetan Shantideva ne aminteste ca altruismul este cheia fericirii de durata: “Toata suferinta din aceasta lume provine din eul nostru care doreste sa fie fericit. Toata fericirea care exista in aceasta lume provine de la cei care doresc ca ceilalti sa fie fericiti”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>