Published On: Dum, mai 17th, 2020

Poftiti la relaxare dupa izolare! / Greaua mostenire a nesimtirii. Puzderie de braileni, voie buna si gramezi de gunoaie

Poftiti la relaxare! Acesta a fost indemnul dupa care brailenii s-au ghidat in ultimele doua zile. Pietele au fost neincapatoare pentru valul de cetateni care a golit tarabele, cu o foame parca mai mare ca niciodata, de libertate dar si de mancare. Stim ca principala frica a romanilor, in general, este frica de foamete, anii de comunins cu ale lor cicatrici inca dainuie in mintile noastre. Batranii s-au strans iar ciorchine la capatul strazilor aruncand cate o tabla si dezbatand subiecte de interes national.
Liber si la plimbari, de tot felul, in aer liber. Ieri, pacul Monument era parca neincapator pentru puzderia de braileni veniti cu bunici si cu pitici la relaxare. Multi dintre ei au profitat si de faptul ca, in acest prim weekend de “libertate”, amenzile au fost condamnate la “izolate”, avand cale libera abia de luni. Brailenii a profitat dar in urma lor a ramas voie buna si mult gunoi. Unii dintre “eliberati” au uitat de regulile de bun simt (preferam sa credem ca au uitat, nu ca nu le-au avut niciodata) si au lasat in urma gunoaie, semn ca nu au invatat nimic din lunile de izolare.
Mostenirea grea a gunoiului “lasat, NU aruncat”, ii urmareste pe braileni si dupa izolare. Gramezi de ambalaje, peturi, pahare din plastic si doze de bere au fost pur si simplu “lasate” la voia intamplarii. Sa nu uitam nici de vesnicii spargatori de seminte, “emblema” parcurilor. Situatia lor este grea. Se pare ca nici amenzile nu le taie din pofta dar nici izolarea nu ii face sa devina mai simtiti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>