Published On: joi, mai 7th, 2020

Mobilizare de forte la Tufesti pentru 7 copii orfani / Focul le-a ars casa iar preotul, ajutat de localnici, o ridica “din cenusa”

Mobilizare de forte, pentru 7 suflate si tatal lor, greu incercati de soarta. Prima data le-a murit mama apoi le-a ars casa. Cand simteau ca totul se sfarseste, speranta a venit de la preotul satului, ajutat de localnicii cu suflet.

In ziua de 6 aprilie 2020, un incendiu puternic a ars din temelii casa unei familii formata din sapte copii orfani de mama care isi duceau traiul cu greu impreuna cu tatal lor.
In mai putin de 30 de minute, focul virulent le-a mistuit casa unde locuiau, precum si anexele gospodaresti, interventia pompierilor, desi rapida, nu a putut salva mai nimic din agoniseala lor de o viata.
Preotul din localitate a fost prezent la stingerea incendiului si, impresionat de drama acestei famili, impreuna cu un alt localinic au hotarat, de comun acord, sa sprijine familia si sa le ridice o noua locuinta.
Astfel, inca din seara zilei de 6 aprilie 2020, preotul paroh a luat in casa sa 4 copii ai familiei greu incercate, oferindu-le hrana si adapost, iar ceilalti membri au mers la rude.
In ziua imediat urmatoare, preotul a luat legatura cu mai multe persoane cu suflet bun si cu posibilitate financiara din parohie si au strans, in decurs de cateva zile, suma de 15.000 lei, la care s-a adaugat contributia Consiliului local in valoare de 6.000 lei, constand in oferirea de materiale de constructie.
Din data de 10 aprilie, sub coordonarea preotului paroh au inceput lucrarile propriu-zise la noua locuinta.
Imobilul compus din 5 camere este finalizat in procent de 60 %, in prezent executandu-se lucrari de tencuire a peretilor la interior.
Pe toata perioada lucrarilor de constructie, doamna preoteasa, impreuna doamnele din Comitetul parohial, au asigurat, zilnic, hrana pentru lucratori si voluntari.
La ridicarea imobilului au ajutat si membrii familiei, manifestandu-si permanent recunostinta pentru ajutorul primit din partea comunitatii parohiale.
In continuare, prin implicare protoieriei Insuratei se vor achizitiona materialele necesare continuarii lucrarilor de tencuire si realizarii sistemului de iluminare a noului imobil.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu sprijinul voluntarilor si al altor eventuali donatori, pana la Praznicul Pogorarii Duhului Sfant, se spera ca noua casa pentru familia Adam Constantin sa poata fi finalizata si mobilata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>