Published On: vin, mai 8th, 2020

Iordache: Cand eu am spus ca presedintele CJ Braila este un cretin la Curtea lui Mihai Tudose, finul lui Rasnoveanu, niste oameni de bine din justitie m-au condamnat la plata unei amenzi uriase

Dupa toata “neintelegerea” creata zilele trecute dar facuta public in aceasta dimineata, si asta datorita presei, nu datorita vreunei autoritati locale, spiritele s-au incins si “s-a dat” cu declaratii politicianiste intre doua tabere precis delimitate. Pe de o parte Prefectura Braila si pe de alta parte grupul PSD, iar de aceasta data, randul la microfon i-a revenit presedintelui Consiliului Judetean, Francisk Chiriac.

Astfel ca, de pe marginea acestui razboi politic, din care brailenii ies cei mai “sifonati” consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) se intreaba de ce oare Francisk Chiriac inca o mai tine in brate pe doamna manager al Spitalului Judetean Braila, subliniind totodata gradul de rudenie dintre cei doi stalpi din PSD si Delia Rasnoveanu. In acelasi timp se intreaba cum este posibil ca instiintarea unui transfer atat de important sa ajunga la spital printr-un fax, cand bolnavii se aflau deja pe drum, punand sub semnul intrebarii veridicitatea declaratiei lui Chiriac care a spus raspicat ca abia in aceasta dimineata a aflat ce urma sa se intample in propria ograda.

Iordache: Cand eu am spus ca presedintele CJ Braila este un cretin la Curtea lui Mihai Tudose, finul lui Rasnoveanu, niste oameni de bine din justitie m-au condamnat la plata unei amenzi uriase. Se vede clar ca nu merita sa fie acolo. Se dovedeste ca instanta a gresit cand i-a dat castig de cauza. El sustine managerul spitalului. Unde este decizia, daca prefectul Brailei nu stie? 

Acum acuza Ministerul Sanatatii, dar el nu a fost blat fix cu cei din minister cand a fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii? De ce nu a comunicat domnul Chiriac ce este la spital? Nu mai stie ce se intampla acolo? Probabil ca domnul Chiriac primeste comunicatele prin porumbei calatori mai obositi. Cred ca i-a dat domnul Dragomir, care este mare colombofil, porumbei obositi. Sa ii dea unii vigurosi, care au dormit! Ca uite asa ajung informatiile la el, mai tarziu decat bolnavii de COVID-19. Chiar daca nu merita, domnul Chiriac sa nu uite ca este in continuare presedintele CJ Braila si trebuie sa se preocupe de Braila. Pana acum se certa cu Ministerul Sanatatii ca nu ii da trei masti si patru pijamale. Ii cer public domnului Chiriac sa spuna cine, de la Ministerul Sanatatii, i-a comunicat de transferul pacientilor si in ce termen. Pentru ca m-am saturat de minciunile lui Francisk Chiriac”

Anularea transferului pacientilor din Vrancea, o masura “revendicata” de presedintele CJ Braila!? O minciuna gogonata

Anularea transferului celor 20 de pacienti vranceni, mult revendicata de Francisk Chiriac prin intermediul “meritelor” sale oratoristice, pare sa fie o minciuna gogonata. Conform presei vrancene, pacientii, in marea lor majoritate medici infectati, nu au fost de acord cu transferul catre niciun spital din Romania.

Desi la ora 8 microbuzele ar fi trebuit sa plece spre spitalele din judetele invecinate, nu s-a demarat procedura transferului. Motivul este unul simplu: pacientii au refuzat sa paraseasca unitatea medicala.
Mi se pare un abuz si o lipsa de respect fata de noi, cei care am cazut in linia intai, ca sa fim tratati la modul acesta. Nu vrem altceva decat sa ramanem pe pozitii si sa fim tratati de colegii nostri vranceni. Trebuie sa se gaseasca alte solutii in Vrancea!”, a spus Claudiu Grosu. Acesta a confirmat ca pacientii internati raman pe loc. In fata acestui refuz, pare ca tot planul a fost lasat la o parte.

„Este adevarat ca unii nu vor sa accepte transferul, e dreptul dumnealor, sub semnatura privata au scris in foile de observatie refuzul de a fi transferati. Este optiunea dumnealor, o respectam și cautam solutii in continuare. Momentan situatia este una de acalmie, ceea ce ne permite sa lasam lucrurile sa se aseze in matca lor si probabil ca atunci cand vom fi fortati de situatie, cand numarul va exploda, ca urmare a sarbatorilor pascale, vom fi nevoiti sa apelam si la aceste rezerve de spatii”,a declarat prefectul judetului Vrancea, Gheorghita Berbece, citat de jurnaldevrancea.ro

Dupa o analiza a situatiei, Institutia Prefectului Judetului Vrancea a decis ca pacientii sa nu mai fie transferati, catre spitalele respective fiind redirectionati viitorii pacienti care se vor incadra la categoria mentionata”se arata in comunicatul dat de prefectura Vrancea.

Deci, domnule Francisk Chiriac, cui i se atribuie aceasta anulare a transferului? Tot DUMNEAVOASTRA? Tot pentru braileni?

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>