Published On: mie, mai 6th, 2020

Impactul coronavirusului asupra economiei din Braila / Primii bani din somajul tehnic au ajuns

In luna aprilie 2020, A.J.O.F.M. Braila a efectuat plati in suma totala de 2661302 lei, pentru cereri transmise de 696 angajatori cu sediul social in judetul Braila, pentru un numar de 4549 salariati. Se mentioneaza faptul ca, cererile formulate in luna aprilie 2020 cuprind perioadele de suspendare, potrivit Legii nr.53 – Codul Muncii, art.52, alin1, lit (c), din cursul lunii martie 2020.

Documentele necesare pentru obtinerea somajului tehnic, se transmit, prin Registratura electronica pusa la dispozitie de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.
Transmiterea documentelor prin Registratura electronica va asigura procesarea mai rapida a documentelor, o evidenta mai buna a actelor transmise si va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.
De asemenea, cererile vor fi editate in format inteligent pentru a ajuta angajatorii sa calculeze indemnizatia solicitata si vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numarul contului bancar, CNP, etc.
Plata din bugetul asigurarilor pentru somaj a indemnizatiilor prevazute la art. XI alin. (1), din OUG 30/2002, cu modificarile si ccompletarile ulterioare, se face in cel mult 15 zile de la depunerea documentelor de catre angajator.
Plata indemnizatiei prevazute la art. XI alin. (1), din OUG nr.30/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, se efectueaza salariatului in termen de maximum 3 zile lucratoare de la primirea de catre angajator a sumelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>