Published On: vin, mai 22nd, 2020

Francisk Chiriac, in pericol de a ramane “necultivat” / Fara teatre viata e pustie

Cu siguranta, socrul il va cultiva pe unul dintre cele 500 de ha luate de la Consiliul Judetean

“Si mie imi este dor de o piesa de teatru…” Salta cultura in Francisk mai ceva ca rotile masinilor pe strada Grivita. Si il ia, il rascoleste pe la stomac pana da pe afara. Ce sa dea pe afara?  CULTURA.

In cadrul ultimei conferinte de presa, pe alocuri plictisitaore, ceva s-a declansat in sufletul boem al presedintelui, si a rabufnit. S-a descarcat in fata presei si si-a strigat oful in gura mare. Ce pandemie, ce grija pentru sanatate, pentru economie, alta este apasarea care il macina de luni bune. Intr-un exces de sinceritate, acesta ne-a declarat ca ii e dor DE O PIESA DE TEATRU.

Da, cultura. Elementul primordial care domneste in lumea politicii locale. Cultura este esenta care le mentine creierul antrenat, cultura le imbogateste mintea si spiritul cu fiecare opera de teatru vazuta, cu fiecare poezie citita, cu fiecare roman parcurs din scoarta in scoarta. Acum deodata, nu mai este! Fara teatre viata e pustie! E nevoie de o petitie semnata de brailenii cu drept de vot pentru redeschiderea lor, nu cumva sa i se imputineze nivelul de cultura domnului presedinte.

Daca tot duce lipsa de teatru, sugeram sa faca sedinte de consilie judetean mai dese, ca de actori nu ducem lipsa. Un teatru de papusi (cu marionete) pe care sa il conduca in calitate de papusar sef!

Acesta este un panflet si trebuie tratat ca atare. Un panflet bazat pe personaje si declaratii reale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>