Published On: joi, mai 7th, 2020

De’ale brailenilor dileme / Ce-i cu fumul acesta greu? “Descapusarea” sau leacul pentru COVID

Brailenii, speriati de fumul care le-a invadat strazile.
Zilele acestea, am primit pe adresa redactiei nenumarate mesaje in care braileni de rand isi puneau fel de fel de intrebari referitoare  la perdeau de fum ce le-a cuprins strazile. Incertitudinea si frica de necunoscut domnesc in aceste zile in care suntem cu totii greu incercati, ba din cauza efectelor teribilului virus asupra organismului si asa subrezit, ba din lipsa banilor, o problema mai palpabila decat organismul microscopic care bantuie in aer.

Panicati, multi dintre ei au corelat fumul cu virusul care ne da tarcoale, intrebandu-se daca nu cumva este un tratament dat in aer prin care sa se elimine inamicul nevazut. Ba cu poze, ba cu descrieri care mai de care mai siropoase, toti se duceau cu gandul la un tratament minune care sa ii scape de rau. Se pare ca, prinsi in valtorea acestei pandemii, uitam ca ne mai confruntam si cu alti daunatori care ne ameninta linistea si sanatatea, cum ar fi tantarii si capusele. Vorbim acum de daunatori care pot fi starpiti, nu de cei care nu se lasa dusi, de nimeni si nimic!

Am incercat sa le explicam, fiecaruia in parte, ca fumul despre care vorbesc nu este altceva decat dezinsectia normala pentru aceasta perioada, care sa ne scape, macar partial, de tantarii enervanti si de capusele mult prea periculoase.

Este clar! Perdeaua de fum ne-a cuprins strazile dar, nu este panica! Este un fum trecator. Valul de fum asternut peste ochii nostri, care ne impiedica sa vedem ce se intampla in jurul nostru, parca si-a facut culcus in cap, si nu se da dus cu una, cu doua. Asta da, este un fum greu, apasator!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>