Published On: lun, mai 25th, 2020

Cum a ajuns galateanca infectata cu COVID sa moara pe un pat din sectia ATI Braila / Detaliile care stau in spatele transferului

Galateanca decedata in sectia Reanimare din Braila

Astazi, in jurul orei 13.30, femeia din Galati infectata cu coronavirus care a fost transferata duminica pe sectia de ATI a Spitalului Judetean Braila a murit. Femeia avea si suferinte cardiace si sechele AVC iar virusul i-a inrautatit starea de sanatate.
Galateanca, in varsta de 76 de ani, rezidenta a caminului „Sf Ilie“ din Galati a fost internata de pe data de 2 aprilie la Spitalul CFR Galati. Duminica, aceasta a necesitat suport vital si cum la Galati in Reanimare nu se putea ajunge s-a luat decizia transferului catre cea mai apropiata unitate care detine suport vital.
Prefectura Galati transmite ca in cazul in care vor mai avea pacienti care necesita suport de oxigen, acestia vor fi transferati la spitalele in masura sa asigure un astfel de suport.

Suprasolicitarea instalatiilor din sectia ATI a Spitalului “Sf. Apostol Andrei” Galati a dus la inchiderea sectiei pana miercuri

Transferul femeii la Braila s-a realizat din cauza faptului ca sectia de ATI a SJU Galati a intrat in reparatii, cu acordul autoritatilor, dupa ce au cedat prizele pentru aer si oxigen.
De la inceputul pandemiei, pe sectia de terapie intensiva, partea special amenajata pentru bolnavii de coronavirus, au fost tratati 51 de pacienti, care au avut nevoie de intubare si suport mecanic. Din cauza afluxului mare de pacienti, anumite aparate au cedat iar conducerea unitatii medicale a fost nevoita sa ceara aprobare pentru a inchide sectia in vederea remedierii problemelor. Pana miercuri, sectia covid din terapie intensiva de la Galati va ramane inchisa pentru ca aparatura sa fie pusa la punct. De mentionat este faptul ca vineri, pe 21 mai cand s-a hotarat inchiderea sectiei pentru reparatii, nu exista niciun pacient covid la reanimare.

Vineri, 22 mai, s-a inceput un proces de reparatii, fiind necesara schimbarea prizelor de oxigen si aer. in acest sens, in data de 21 mai s-a obtinut avizul Directiei de Sanatate Publica pentru acest lucru. Mentionez ca la data inceperii lucrarilor de schimbare a acelor prize nu era nici un pacient COVID in sectia de Reanimare. S-a primit o solicitare in acest weekend, dar sectia fiind inchisa din motive tehnice, s-a redirectionat pacientul catre spitalul din Braila. Saptamana aceasta se va rezolva situatia si se vor schimba prizele. Pana miercuri, daca vor mai fi solicitari, pacientii vor fi redirectionati. Au fost destule cazuri in Reanimare, afluenta a fost destul de mare si echipamentele au cedat si este necesara schimbarea acestora”, a precizat dr. Ionut Banesanu, purtator de cuvant Spitalul de Urgenta Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>