Published On: mar, mai 12th, 2020

Coronavirus / Braila ramane in continuare cel mai sigur judet din tara

Pentru limitarea raspândirii infectiilor cu noul coronavirus, astazi, 12.05.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate 258 de persoane, aflate in izolare voluntara si 200 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.
Mentionam ca 5242 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 876 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata. De asemenea, conform raportarii DSP, in prezent, la Braila, toate cele 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19 au fost declarate vindecate si externate.
In ceea ce priveste sanctiunile, potrivit IPJ Braila, in ultimele 24 de ore, au fost executate 92 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor de deplasare in cazul a 152 de persoane si au fost supuse controalelor 29 de societati comerciale pentru a se asigura suspendarea activitatii.
Astfel, in urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 102 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 36.000 de lei, pentru fapte comise in contextul pandemiei de COVID – 19.
Totodata, politistii braileni au desfasurat si 4 actiuni punctuale, in cadrul carora au fost legitimate 304 persoane si oprite in trafic si verificate 243 de autovehicule, fiind aplicate 52 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 21.000 de lei.
Aducem la cunostinta cetatenilor ca, prin noua Ordonanta Militara nr. 11/ 2020 privind unele masuri de prevenire a raspândirii COVID- 19 s-a prelungit masura suspendarii zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania si din Spania catre România, pentru toate aeroporturile din România, incepând cu data de 12 mai 2020, pâna la data de 14 mai 2020, inclusiv. Masura nu se aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfa si corespondenta, umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, servicii tehnice, precum si aterizarilor tehnice necomerciale.
In ceea ce priveste personalul navigant român, maritim si fluvial, care se repatriaza prin orice mijloc de transport, acesta este exceptat de la masura de izolare la domiciliu, daca la intrarea in tara nu prezinta simptomele asociate COVID-19 si sunt respectate conditiile stabilite la art. 3 din Ordonanta militara nr. 9/2020, privind masuri de prevenire a raspândirii COVID-19, referitoare la conditia asigurarii de catre angajatori a “certificatul pentru lucratorii din transportul international” stabilit de catre Comisia Europeana in anexa nr. 3 la Comunicarea privind implementarea Culoarelor Libere (Green Lanes) in cadrul Liniilor directoare referitoare la masurile de management al frontierelor pentru protectia sanatatii si asigurarea disponibilitatii bunurilor si serviciilor esentiale – C(2020) 1897 din 23.03.2020, si a echipamentelor individuale de protectie impotriva COVID-19, pe timpul deplasarii de la nava la locatia unde poate fi contactat in perioada dintre voiajuri.
De asemenea, conform aceluiasi articol, la efectuarea schimbului de echipaj la bordul navelor maritime, indiferent de pavilionul pe care il arboreaza, aflate in porturile românesti, personalul navigant trebuie sa fie in prealabil testat pentru COVID-19, indiferent de zona din care acesta provine, de personalul directiei de sanatate publica ce isi desfasoara activitatea in portul respectiv.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>