Published On: vin, mai 29th, 2020

Coronavirus / Braila. Numarul oficial al infectatilor cu COVID-19. Ce arata ultimul bilant

Pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, astazi, 29.05.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate  1.706 de persoane, aflate in izolare voluntara si 33 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.

Mentionam ca 5.571 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 1114 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata. De asemenea, conform raportarii DSP, de la inceputul pandemiei, la Braila ( inclusiv cazul preluat din Galati), 32 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost declarate vindecate si externate, iar un pacient transferat din municipiul Galati in stare critica la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pe sectia ATI, a decedat.

Politistii braileni au continuat sa actioneze in sistem integrat, alaturi de jandarmi, politisti de frontiera si politisti locali, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19.

Potrivit IPJ Braila, in ultimele 24 de ore, au fost executate 195 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a peste 1.400 de persoane si a 20 de societati comerciale. Politistii au depistat astfel o persoana care nu a respectat masura izolarii la domiciliu, aceasta fiind condusa intr-un centru de carantina pentru 14 zile, urmand a suporta si costurile generate in aceasta perioada.

De asemenea, in cursul zilei de ieri, politistii au intocmit si un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor pe numele unui barbat care nu a respectat masura carantinei, acesta fiind reintrodus in centru, la scurt timp, pentru o noua perioada de 14 zile. Totodata, fata de ambele persoane a fost luata si masura sanctionarii contraventionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>