Published On: mar, mai 5th, 2020

Coronavirus / Braila. Liniste in spital, forfota pe strazi / Politistii braileni, si ei in prima linie in lupta cu COVID-19

Pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, astazi, 05.05.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate 189 de persoane, aflate in izolare voluntara si 169 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.
Mentionam ca 5139 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 813 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata. De asemenea, conform raportarii DSP Braila, in prezent, sunt 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 19 cazuri au fost declarate vindecate .
In ceea ce priveste sanctiunile, in cursul zilei de ieri, politistii braileni au actionat in sistem integrat alaturi de jandarmi, politisti de frontiera, militari, politisti locali si alte forte ale M.A.I. Astfel, in ultimele 24 de ore, au fost executate 215 misiuni specifice, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor de deplasare in cazul a 830 de persoane si au fost supuse controalelor 66 de societati comerciale pentru a se asigura suspendarea activitatii.
In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 141 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 320.000 de lei. Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 98 au fost pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei, in conformitate din Ordonanta Militara nr. 3/2020 si una pentru incalcarea masurii la domiciliu, persoana in cauza fiind sanctionata contraventional cu amenda, in valoare totala de 5.000 de lei si condusa intr-un centru de carantina pentru o perioada de 14 zile.
Totodata, politistii braileni au desfasurat si 4 actiuni punctuale, in cadrul carora au fost legitimate 282 de persoane si oprite in trafic si verificate 205 autovehicule, fiind aplicate 32 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 46.000 de lei.
De asemenea, in perioada 01 – 03 mai, au fost executate 550 de misiuni specifice, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor de deplasare in cazul a 2.775 de persoane si au fost supuse controalelor 89 de societati comerciale pentru a se asigura suspendarea activitatii. in urma activitatilor desfasurate, au fost intocmite doua dosare penale pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals si au fost aplicate 594 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 1.000.000 de lei. Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 500 au fost pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei, in conformitate din Ordonanta Militara nr. 3/2020.
In plus, politistii braileni au desfasurat si 28 de actiuni punctuale, in cadrul carora au fost legitimate 4.493 de persoane, oprite in trafic si verificate peste 3.000 de autovehicule.
Totodata, acestia au constatat 490 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de peste 900.000 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>