Published On: sâm, mai 9th, 2020

Coronavirus / Bilantul tragic! 1.025 de romani morti in tara si in afara granitelor

Pana astazi, 9 mai, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 15.131 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.912 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, pana acum, 926 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman, Gorj, Prahova, Valcea, Calarasi, Maramures si Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 320 de noi cazuri de imbolnavire.
a ATI, in acest moment, sunt internati 245 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 14.323 de persoane. Alte 20.462 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 248.056 de teste.

In total, de la inceputul pandemiei si pana astzi, 1025 de romani au murit, in tara si in diaspora.

Situatia romanilor din diaspora

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, 2.756 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 1.698 in Italia, 561 in Spania, 29 in Franta, 329 in Germania, 79 in Marea Britanie, 28 in Olanda, 2 in Namibia, 3 in SUA, 4 in Austria, 3 in Belgia, 6 in Japonia, 2 in Indonezia, 2 in Elvetia, 2 in Turcia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia si Suedia.

De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 99 de cetateni romani aflati in strainatate, 31 in Italia, 19 in Franta, 30 in Marea Britanie, 8 in Spania, 5 in Germania, 2 in Belgia, unul in Suedia, unul in Elvetia, unul in SUA si unul in Brazilia, au decedat.

Dintre cetatenii romani confirmati cu noul coronavirus, 21 au fost declarati vindecati: 9 in Germania, 8 in Franta, 2 in Indonezia, unul in Luxemburg si unul in Tunisia.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>