Published On: mar, mai 5th, 2020

Coalitia “anti virusul nepasarii” / Donatii vitale pentru “resuscitarea” Spitalului Judetean Braila, in plina pandemie

Sunt foarte multe firme, oameni de bine, oameni de afaceri care au facut donatii in echipamente si in materiale sanitare atat de necesare, in aceste zile, sistemulului sanitar brailean, si asa subred.
Pe 26 martie, Spitalul Judetean de Urgenta Braila facea apel la populatie sa doneze anumite produse, cu specificatia clara ca nu doreste bani, insa si acestia au fost bine primiti. Asta pentru ca medicamentele si materialele sanitare se gaseau / gasesc foarte greu.

Oameni de bine, simpli cetateni sau personalitati locale au donat, mai mult sau mai putin, in functie de posibilitati. Pe lista cu donati si sponsorizari, publicata de Spitalul Judetean Braila, se afla si managerul institutiei care apare cu o sponsorizare in valoare de 624.90 de lei reprezentand un FRIGIDER.
Si reprezentantii BOR au venit in ajutor sistemului de sanatate, ingenunchiat de amploarea pandemiei. Protopopiatul Braila a donat un aparat Trilogy 100, in valoare de 90.000 de lei, Spitalului Judetean de Urgenta Braila. Aparatul performant de ventilatie mecanica este destinat ingrijirii copiilor si adultilor. Pe 31 martie Arhiepiscopia Dunarii de Jos a donat produse de igiena, precum si 1.000 de masti de protectie.
De la dezinfectanti, masti de protectie, lenjerii de pat, halate, pana la aparate de ultima generatie indispensabile in salvarea de vieti omenesti, brailenii au donat si s-au alaturat unei lupte cot la cot, pe de o parte cu o prioritate neprioritara de pana acum numita sugestiv “sistemul de sanantate romanesc/brailean” si pe de alta parte cu un virus nevazut dar atat de periculos. Suma totala stransa, din donatii si sponsorizari atat materiale dar si banesti, a ajuns, la data de 30.04.2020, la 2051512.41 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>