Published On: sâm, mai 23rd, 2020

Braila / Noile CIFRE OFICIALE ale pandemiei. Prefectul Boboc, despre infectarile aparute in cadrul Directiei de Strategii a Primariei Braila

In Braila, cifrele oficiale ale ultimelor zile arata o crestere alerta a cazurilor de infectare cu COVID-19. In acest moment, 8 braileni infectati cu noul coronavirus sunt internati in Spitalul Judetean Braila pentru a primi tratametul de specialitate, ducand numarul infectatilor la 30, dintre care 22 au fost vindecati si externati. Unul dintre pacienti este internat de pe 15 mai si este din comuna Ciresu, angajat la CFR. Alti doi pacienti sunt din aceeasi localitate cu acesta, contacti ai acestuia, iar cinci sunt angajati ai Primariei.

Conform informatiilor furnizate de prefetul Catalin Boboc, rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuate la Directia de Strategii a Primariei Municipiului Braila arata astfel: 17 persoane au fost izolate la domiciliu, impreuna cu familiile lor. Au fost recoltate initial probe de la 5 pacienti, 4 avand rezultat pozitiv, iar unul negativ.
Ca urmare a confirmarii in cazul primilor patru, au mai fost recoltate alte trei probe, ale caror rezultate vor fi comunicate in cursul zilei de astazi. In functie de rezultate, se vor stabili urmatoarele masuri.

Dupa comunicarea detaliilor legate de ultimele cazuri de coronavirus, Prefectul Brailei a prezentat punctul sau de vedere referitor la acuzatiile de musamaliza aduse primarului Dragomir. Acesta este de parere ca “un minim act de responsabilitate” venit din partea lui Marian Dragomir ar fi putut imputina ultimele cazuri de coronavirus aparute in cadrul Directiei de Strategii a Primariei Braila..

De cealalta parte, un minim act de responsabilitate din partea conducerii Directiei putea duce la o gestionare mai eficienta a situatiei. Acest minim act de responsabilitate ii putea apartine si primarului Marian Dragomir, care ar fi putut informa autoritatile abilitate, cunoscand foarte bine prevederile legale si faptul ca nu avea nici competenta, nici calitatea de a recomanda masuri in astfel de cazuri.

Primarul Marian Dragomir avea, in schimb, datoria de a comunica situatia autoritatilor, fiind conducatorul institutiei. Din pacate, a ales sa comunice prin canale neoficiale!

Era foarte posibil sa avem mai putine cazuri daca s-ar fi luat mai devreme masurile deja cunoscute, care apartin specialistilor.

De doua luni si jumatate au tot fost luate astfel de masuri si rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune, dupa cum stiti!
De ce ar vrea cineva sa schimbe ceva ce functioneaza?! a declarat Catalin Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>