Published On: lun, mai 4th, 2020

Braila, intre doua bombe cu ceas / Cum a ajuns cel mai sigur judet un adevarat FOCAR de infectie. Totul a inceput cu o “plimbare”

La inceput a fost Galatiul…

In judetul Galati sunt raportati pana duminica 414 bolnavi de coronavirus, 55 de persoane decedate iar alti 175 de bolnnavi s-au vindecat.
Un numar de 35 de batrani au murit in azilul privat Sfantul Ilie din municipiu, unde coronavirusul a fost adus de administratorul afacerii care s-a imbolnavit de la sotul ei, care a calatorit in Turcia, acesta decedand. Alti 9 batrani au murit in centrul Sfantul Spiridon, al doilea focar de infectie din judetul Galati.

Cele 44 de decese in randul batranilor din aziluri reprezinta 80 la suta din totalul deceselor provocate de coronavirus inregistrate la Galati.

Alte 4 persoane decedate din cauza coronavirusului au fost contacti ai unor calatori care au fost contaminati cu coronavirus, unul este contact al unui caz pozitiv, iar cinci persoane care au decedat in Galati nu au stiut sa fi intrat in contact cu cineva infectat si nu au calatorit in strainatate, fiind vorba, potrivit medicilor epidemiologi, de transmitere comunitara.

Astazi, Buzaul! De la cel mai sigur judet din Romania, la un adevarat focar de infectie, totul doar la o plimbare distanta

Numarul buzoienilor infectati s-a dublat in numai o zi, trecand de la cel mai sigur judet, la un adevarat focar. Inca 19 noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate duminica, 3 mai, in Buzau.
Astfel, in cadrul unei sedinte a CJCCI Buzau convocata de urgenta, s-a stabilit masura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Posta din municipiu, la propunerea Directiei de Sanatate Publica. Cei 19 pacienti au fost transferati la Spitalul Municipal Ramnicu Sarat si la Institutul Victor Babes din Bucuresti. Cartierul carantinat are o populatie de circa 2.000 de locuitori. Aprovizionarea cu alimente si bunuri de stricta necesitate va fi asigurata de catre autoritatile locale.
Oamenii au luat virusul de la un barbat de 41 de ani care si-a vizitat socrul de Paste, in localitatea ialomiteana Barbulesti. Acesta a revenit apoi acasa si a intrat in contact cu familia, cu prietenii si cu alte cunostinte. Pe 28 aprilie, buzoianul a inceput sa prezinte semne de boala. A fost confirmat cu infectie cu coronavirus pe 1 mai, cand a fost transportat la un spital din Bucuresti, radiografia pulmonara efectuata la Buzau aratand ca plamanii barbatului sunt grav afectati. Ulterior, alte 19 persoane, rude si cunoscuti de-ai barbatului, au fost diagnosticate duminica seara cu coronavirus. Printre bolnavi se numara doi copii de un an, doi copii de 10 ani si unul de 12 ani.
In judetul Buzau au fost confirmate, pana acum, 40 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Braila, inca este un judet sigur

De la inceputul pandemiei si pana in acest moment, la nivelul judetului nostru diagnosticate pozitiv cu COVID-19 au fost 22 de persoane, dintre care 19 au fost decarate vindecate si externate din spital. Unii ar spune ca brailenii sunt responsabili, altii ar spune ca totul tine de noroc. Cert este ca INCA stam bine la acest capitol si speram si ne rugam de acasa sa ramana la fel.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>