Published On: mie, mai 20th, 2020

Anuntul care a zguduit Romania / A murit azi noapte dupa o lunga lupta cu noul coronavirus

O fata bisericeasca importanta pentru ortodoxia romana a pierdut lupta cu temutul virus.  Postul de televiziune al Patriarhiei Romane a anuntat decesul Arhiepiscopului Sucevei si Radautilor IPS Pimen. In varsta de 90 de ani, prelatul era internat de o luna la Institutul „Matei Bals” din Capitala dupa ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor a incetat din viata miercuri, 20 mai 2020, in jurul orei 0:50 la Institutul «Matei Bals» din Capitala, in urma unui al doilea atac de cord. Din cauza infectarii cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la Bucuresti cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. In urma complicatiilor pulmonare aparute, parintele arhiepiscop in varsta de 90 de ani fost intubat”, transmite Basilica.ro, agentia de stiri de Patriarhiei Romane.

Ierarhul a fost transportat cu elicopterul la București in 20 aprilie, iar pentru a se insanatosi a primit si tratament cu plasma de la un pacient vindecat.

Pe 20 aprilie 2020, secretarul de stat in MAI Raed Arafat declara ca „am fost solicitati sa-l aducem la Bucuresti, probabil cu inca un pacient de acolo. Acum se ia decizia sa sprijinim Suceava, sa poata fi eliberat inca un pat de terapie intensiva. Am fost solicitati sa-l aducem la Bucuresti acum o ora jumatate. E un elicopter de la Iasi, de la MAI, cu o echipa SMURD, care o sa-l preia si o sa-l aduca la Matei Bals”.

IPS Pimen s-a nascut in 25 august 1929, in localitatea Greabanu, jud. Buzau.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>