Published On: joi, mai 28th, 2020

1 iunie ne aduce LIBERTATEA / Iata cum va arata viata romanilor dupa aceasta zi

Incepand de luni, 1 iunie, vom trece intr-o noua etapa a starii de alerta, una mai permisiva, care va include noi masuri de relaxare‼ Presedintele Iohannis anunta noi relaxari ale masurilor luate pentru controlul epidemiei de coronavirus!

Noile reglementari aplicabile de la 1 iunie

Nu va mai fi nevoie de o declaratie pe proprie raspundere la parasirea localitatii ;
Vor fi permise spectacolele in aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane si cu respectarea regulilor de protectie. Acestia vor fi asezati pe scaune la distanta, cu un control foarte strict la intrare, cu respectarea tuturor normelor de igiena.
Vor fi redeschise terasele si plajele, dar cu respectarea distantarii si a masurilor de protectie. Aici e nevoie de masuri speciale, mesele vor trebui sa fie la 2 metri distanta, vor putea sa stea maximum 4 persoane la masa. Tot de la 1 iunie se va putea merge la plaja, dar si aici e nevoie de pastrarea distantei intre cei care se afla acolo.
Vor fi reluate competitiile sportive in aer liber, fara spectatori si doar ceea ce inseamna competitii pentru categorii de sport non-contact. Si fotbalul poate reveni conform programului stabilit de LPF si FRF, de pe 12 sau 13 iunie. In tribune nu se va permite insa accesul niciunui spectator.
Examenele nationale vor fi organizate conform programului si daca vor fi copii care nu vor putea participa, din motive medicale, va fi organizata, special pentru ei, o a doua sesiune.
Se va relua transportul international (rutier si feroviar).

Se deschid cresele, gradinitele si scolile private. Toate jucariile trebuie spalate odata pe zi si intre copii va trebui sa se respecte distantarea sociala insa modul in care va fi aplicata aceasta distantare este si acum in discutie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>