Published On: mar, apr. 21st, 2020

Smecheria nu este masurata in numarul de “spartani pe metrul patrat”, este mai mult! Daniel, Pimen si Puric, cu ale sale “haimanale”

Zilele acestea auzim din ce in ce mai des de asa zisi “smecheri”. Smecheri de Rahova, de Sacele. Smecheri ei? Prea mult spus. Poate doar analfabeti functionali, primitivi care inca isi fac legea cu parul, cu furcile si cutitele. O smecherie masurata in litri de sange varsat, o smecherie analfabeta, racnita prin onomatopee.

A ajuns Spartacus sa fie numit smecher? Cine e el? O gorila un pic mai “prajita” la soare care nu stie decat legea pumnului, si din cate se pare, nici pe aia atat de bine? Zilele acestea, pentru unii, iubirea aproapelui s-a manifestat printr-o mangaiere, pe moalele capului vecinului, cu lopata sau cu toporul. Si minune, a venit politia, i-a gasit si le-a facut repede schimbarea la moaca. Sa inteleaga ca trebuie sa munceasca si sa isi dea copiii la scoala, ca sa nu ajunga ca ei. S-au batut ca descreieratii pe “smecherie”. De dependenta de “smecherie din prostie” nu se scapa, mai scapa omul de blestemul alcoolului, de tutun dar de asta NU! Iti intra in sange, si de acolo catre toate organele. Iar odata ajunsa la creier, iti da stari de tremurat, intri in fibrilatie iar refularea o gasesti doar prin postari pe facebook. Acolo iti biciui prostia prin niste postari agramate, cu virgule aruncate ca dintii unei furci stirbe.

Smecheria din Romania este la alt nivel, restul sunt analfabeti, si atat. Doctrina smecheriei este bazata pe egoismul ultimativ, fara nici o consideratie fata de colectivitate, numita deseori “fraierime”.

Smecheria intunecata, lipsita de empatie a lui Dan Puric

Smecheria intunecata, lipsita de orice fel de moralitate, omenie si empatie, are fata lui Dan Puric. “Haimanalele alea de la Colectiv abia asteptau sa dea jos Biserica!” Citatul ii apartine nu unuia dintre batausii din Sacele, ci unui ‘intelectual fin’, unui ‘roman adevarat’, unui ‘poet al romanismului’, Dan Puric, si a fost facuta in seara de inviere la Realitatea Tv.

Domnu’ intelectul, din tot sufletul va doresc, ca de, din fericire unii mai au un dram de empatie dar si de cultura, sa nu traiesti vreodata ce au trait “haimanalele alea’ si sa nu simti niciodata durerea pe care au simtit-o parintii aceia!”

Smecheria “inalt prea sfintita” se traduce prin maybach-ul lui Daniel si prin chipul lui Pimen, cel de securitate mult prea apropiat

Smecheria se traduce prin preafericitul Daniel, preafericitul ocupant al unui loc de cinste in maybach-ul SPP-ului, cel de catedrale facatorul. O catedrala goala la vreme de pandemie, o catedrala mancatoare de bani, care la vreme de napasta nu ajuta la nimic, romanii de rand reusind sa isi cladeasca, doar din bogatia sufletelor, adevarate altare de rugaciune in propriile case.

Smecheria are chipul lui Pimen, nonagenar securist, sub numele de “Sidorovici” si inalt prea ierarh, dus rapid cu elicopterul la Bals desi se spune ca NU e in stare grava. In Italia, 100 de preoti au murit de covid – in mare parte pentru ca au mers sa spovedeasca muribunzii. Un preot batran a cerut sa nu fie intubat ca sa scape un pacient mai tanar, si a murit. La noi, Pimen are intaietate, si pe langa el, au mai bagat in elicopter, un simplu muritor, care a avut “norocul”, daca il putem numi asa, sa se imbolnaveasca in acelsi timp cu Arhiepiscopul Sucevei.

Smecheria politicieneasca are fata lui Robert Negoita

Smecheria politicianista are fata lui Robert Negoita. Numai un politician putea sfida, cu atat de multa lejeritate, calare pe o bicicleta, starea de urgenta. Primarul Sectorului 3 a fost amendat cu 10.000 de lei dupa ce a fost surprins duminica, in prima zi de Paste, plimbandu-se in parcul IOR din Capitala, impreuna cu iubita sa. In inregistrarea video publicata pe Facebook, Negoita apare imbracat in pantaloni scurti si cu bicicleta langa el. Ulterior, Robert Negoita a revenit cu explicatia ca a mers prin parc sa se asigure ca totul este in regula.

Concluzia este ca acesti smecheri ai Romaniai nu fac decat sa manipuleze constiintele unei generatii oarecum pierdute, lipsite de repere morale si spirituale. Implementarea smecheriei se face cu orice pret – minciuna, linguseala, prefacatoria. Smecherul este intotdeauna serviabil superiorilor!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>