Published On: vin, apr. 10th, 2020

O zi linistita pentru Braila in lupta cu COVID-19 / Cifrele comunicate de Prefectura

Astazi, 10.04.2020, la nivelul judetului Braila, potrivit raportarilor DSP, situatia cazurilor confirmate pozitiv de Covid-19 se mentine la nivel ultimei comunicari a Institutiei Prefectului-judetul Braila, respectiv 15 cazuri, dintre care 3 declarate vindecate si externate.

La acest moment, sunt monitorizate de catre Directia de Sanatate Publica 1640 de persoane, aflate in izolare voluntara la domiciliu si 452 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.

Mentionam ca 3.429 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 225 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata.

Politistii braileni continua sa actioneze in sistem integrat, alaturi de alaturi de jandarmi, politisti de frontiera, militari, politisti locali si alte forte ale M.A.I.
In ultimele 24 de ore au fost executate peste 116 misiuni specifice, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19. Potrivit IPJ Braila s-a verificat modul de respectare a masurii de izolare sau carantina in cazul a 760 de persoane, in 457 de locatii, si au fost supuse controalelor 94 de societati comerciale pentru a se asigura suspendarea activitatii.
Astfel, in urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 220 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 646.000 de lei. Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 217 au fost pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei, in conformitate din Ordonanta Militara nr. 3/2020.
Precizam faptul ca, de la debutul epidemiei, politistii au aplicat 3.532 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 6.800.000 de lei.
Prefectul judetului Braila, Catalin Boboc informeaza ca, potrivit Ordonantei Militare nr.8 /09.04.2020, in zilele de joi, vineri si sambata, premergatoare celor doua sarbatori pascale, operatorii economici care comercializeaza produse agroalimentare isi pot prelungi programul de functionare in functie de necesitati.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>