Published On: mar, apr. 21st, 2020

Deschiderea mall-ului, un plan mult prea indepartat pentru braileni / Ministrul Sanatatii explica tot

A trecut mai bine de o luna de la decretarea starii de urgenta, iar restrictiile sociale vor continua cel putin pana la jumatatea lunii mai. In acest context, tot mai multi romani se intreaba cand vor putea reveni la viata de dinaintea pandemiei. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a explicat ca relaxarea restrictiilor se va face treptat, in functie de mai multe criterii, printre care: numarul deceselor, evolutia focarelor, gradul de afectare a personalului medical, aglomeratia din ATI, curba cazurilor noi.

Daca observam o scadere a numarului de cazuri noi timp de doua saptamani, de-abia dupa putem sa ne gandim la alte metode”, a declarat Nelu Tataru.

De asemenea, ministrul a mai precizat ca mall-urile și competitiile sportive vor fi redeschise, cel mai probabil, in decursul urmatoarelor trei luni de zile.

Masurile de izolare functioneaza si presiunea pe spitale e redusa. Masurile de relaxare nu insemna reluarea comptetitiilor sportive, a mall-urilor si a centrelor comerciale. Ne gandim dupa urmatorele 3 luni, este o dinaminca care trebuie evaluata”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Oficialul a mai declarat ca, in primul rand, reluarea activitatii va insemna redeschiderea anumitor locuri de munca și a anumitor spatii, dar nu se poate vorbi in acest moment de permiterea adunarilor cu un numar mare de participanti.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>