Published On: joi, apr. 2nd, 2020

De ce sa se joace medicii de-a eroii, ba meltenilor?

Politicieni tampiti si feisbucisti experti au sarit ca arsi cand cativa medici si-au demisia, pe fondul confruntarii globale cu coronavirusul. Au scupat tone de rahat in ventilator si i-au improscat pe medici la gramada, adica si pe cei care nici nu s-au gandit sa plece din spitale.
Ce face tara asta pentru medici, meltene? Le cerem foarte mult in aceste zile, sa stea nas in nas cu coronavirusul fara nici o protectie. Le cerem sa-i creada pe managerii pusi pe pile si pe politicienii din spatele lor sa aiba incredere in ei, care ii mint ca totul este in regula, ca au de toate. Cat de panarame puteti fi meltenilor sa le cereti medicilor sa-i creada pe politicieni cand le spun ca totul este ok, cand ei primesc o masca pe zi, pe semnatura, masca inutilizabila conform normelor dupa trei ore din cele 24 cat dureaza o garda la spital?
Ba meltenilor, voi vreti medici eroi, in timp ce baronii locali isi fac testul COVID dandu-se drept medici? Vreti medici eroi, in timp ce membrii Guvernului s-au testat imediat, chiar daca nu au avut niciun simptom? Vreti medici eroi, in timp ce autoritatile emit decizii scrise prin care li se interzice sa spuna ce se intampla in spitale, ca altfel sunt dati afara si li se face dosar penal?
Stati cu Romania si datoria-n gura pe care medicii o au, dar datoria celor care trebuiau sa cumpere echipamente de protectie, dezinfectanti si medicamente unde este, ba, meltenilor?
Cand si-a dat demisia Costache de la Sanatate unde erati? Asta nu mai e tradare? Ce e, ba meltenilor, cand generalul fuge si isi lasa trupele in linia intai sa se bata cu bolovani contra tancurilor?
Daca Ministrul Sanatatii a plecat asa, cum sa nu-i credeti pe medici, asistenti, infirmiere, brancardieri, soferi, paznici din spitale ca le este frica? Intr-o tara in care adevarul umbla cu capul spart, trebuie sa-ti fie frica!
Medicii sunt singuri in spitale. Sunt la munca, ba meltenilor. Voi de ce nu sunteti la munca? Nu va pune nimeni sa va duceti voluntari in spitale ca sa spele infirmierele si dupa ce va cacati voi pe voi de frica, dar de ce nu maturati, spalati si dezinfectati strazile? V-a picat la fix treaba asta cu statul in casa. Stati ca moliile si aruncati cu rahat pe net in loc sa faceti macar ce v-am spus mai sus.
Peste 15 la suta dintre persoanele infectate sunt cadre medicale, ba meltenilor. Nu s-au intors recent de la furat si produs de prin Europa. Guvernul pe care l-ati pus multi dintre voi a facut ca metodologia de testare sa fie rigida. Se stia ca este transmitere comunitara, dar testarea s-a facut doar in context strict epidemiologic.
Stati linistiti, medicii care au ramas si care va asteapta va vor da o portie de sistem. Legal. Daca veti citi in ce conditii li s-a cerut medicilor sa fiti testati, aflati ca veti fi eligibili abia atunci cand veti avea un picior in groapa.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>