Published On: mie, apr. 8th, 2020

Coronavirusul a lovit si in doi medici din Braila / Numarul infectatilor CONFIRMATI in judetul nostru ajunge la 14

Astazi, 08.04.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate de catre Directia de Sanatate Publica 1640 de persoane, aflate in izolare voluntara la domiciliu si 448 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.

Mentionam ca 3.429 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 180 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata. De asemenea, conform raportarii DSP Braila, in prezent, sunt 14 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, din care 2 cazuri au fost declarate vindecate. Ultimele doua infectari s-au inregistrat in randul personalului medical. Este vorba de doi medici care locuiesc in Braila dar care isi desfasurau activitatea in Galati. Astazi, ei sunt internati la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Braila.

In ceea ce priveste sanctiunile aplicate, Inspectoratul de Politie Judetean Braila informeaza ca, in ultimele 24 de ore, au fost executate peste 25 de misiuni specifice in contextul prevenirii si combaterii raspândirii Covid-19.
S-a verificat modul de respectare a masurii de izolare sau carantina in cazul a 870 de persoane, in 647 de locatii, si au fost supuse controalelor 72 de societati comerciale pentru a se asigura suspendarea activitatii. Astfel, in urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 56 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 150.000 de lei. Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 51 au fost pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei, in conformitate din Ordonanta Militara nr. 3/2020.
De asemenea, politistii au depistat 2 persoane care nu au respectat masura izolarii la domiciliu, acestea fiind sanctionate contraventional cu amenzi, in valoare totala de 22.000 de lei, si au fost conduse intr-un centru de carantina pentru o perioada de 14 zile.
Tot ieri, politistii au intocmit si un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor si continua cercetarile fata de un tânar care a parasit institutia de carantina, acesta fiind depistat la scurt timp si reintrodus in carantina pentru o noua perioada de 14 zile.
Precizam faptul ca, de la debutul epidemiei, politistii au aplicat 3.163 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 5.767.000 de lei, si au intocmit 4 dosare penale pentru infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>