Published On: joi, apr. 16th, 2020

Coronavirus / Braila. Ultimul bilant indica o crestere a numarului de infectari

Pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, astazi, 16.04.2020, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate 350 de persoane, aflate in izolare voluntara la domiciliu si 398 de persoane care se afla in carantina institutionalizata.

Mentionam ca 4.674 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile si 348 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata. De asemenea, conform raportarii DSP Braila, in prezent, sunt 17 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 7 cazuri au fost declarate vindecate .

In ceea ce priveste sanctiunile, potrivit unei informari a Inspectoratului de Politie Judetean transmisa Institutiei Prefectului-Judetul Braila, in ultimele 24 de ore au fost executate peste 150 de misiuni specifice, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19.
S-a verificat modul de respectare a masurii de izolare sau carantina in cazul a 252 de persoane si au fost supuse controalelor 39 de societati comerciale pentru a se asigura suspendarea activitatii.
Astfel, in urma activitatilor desfasurate, au fost intocmite 4 dosare penale pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, si au fost aplicate 130 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 320.000 de lei. Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 118 au fost pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei, in conformitate cu Ordonanta Militara nr. 3/2020.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>