Published On: mie, apr. 1st, 2020

Conducerea SJU Braila a decis ca gravidele cu COVID sa fie tratate in acelasi spital cu cele fara / Decizia MS este incalcata, dar PSD-ului nu-i pasa!

In ciuda faptului ca Ministerul Sanatatii a stabilit prin Ordinul 533 din 29 martie 2020 o lista cu spitalele suport unde vor fi tratati pacientii infectati cu coronavirul nCov-19, conducerea Spitalului Judetean Braila a luat o decizie controversata. Initial, managerul dr. Delia Rasnoveanu, nasa europarlamentarului PSD Mihai Tudose, a decis ca o sala de interventii dotata corespunzator sa fie alocata in Corpul B al SJU Braila, lucru care s-a si intamplat. Aceasta decizie nu i-a convenit insa coordonatorului Corpului D al SJU Braila (Spitalul de obstetrica si ginecologie), Florin Tovarnac, consatean si amic cu europarlamentarul PSD Dan Nica. Asa ca a chemat-o pe dr. Rasnoveanu si pe directorul medical dr. Alina Neacsu in biroul lui din Corpul D si in urma unor discutii s-au gandit sa le spuna reprezentantilor Ministerului Sanatatii ca vor o derogare, pe care nu au primit-o! Dar lor nu le-a pasat.
Prin urmare, chiar daca intre corpurile mentionate mai sus exista o distanta de kilometri buni, ce le face ideale in astfel de situatii, sala de operatii utilata deja in Corpul B (stabilit de Ministerul Sanatatii prin Ordinul 533 din 29.03.2020 si publicat in Monitorul Oficial 263 din 31.03.2020– nr) a fost luata pe sus si dusa in Corpul D, adica la Maternitatea Braila si instalata in Ambulatorul acesteia, insa aici nu exista circuite separate, asa cum prevad normele medicale.
La ora publicarii acestui material, reprezentantii Ministerului Sanatatii stau linistiti crezand ca au rezolvat o problema la Braila, insa habar nu au ca reprezentantii PSD din conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Braila au decis sa nu respecte ordinele MS si sa faca altfel decat a fost stabilit legal, totul sub atenta coordonare a “patronului” sanatatii brailene, asa cum se lauda fostul secretar de stat din guvernele PSD, actualul presedinte al CJ Braila, Iulian Francisck Chiriac.
Reporterii Infobraila au sesizat Prefectura Judetului Braila si asteapta un raspuns de la conducerea acestei institutii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Bogdan spune:

    Buna ziua,
    Apreciez implicarea dumneavoastra si sunt sigur ca aveti intentii bune. Consider insa ca la baza articolului nu ati dispus de cele mai bune informatii. Pe hartie pot fi marcate cu rosu cuvinte, ea suporta, insa nu inseamna ca sunt si corecte, sau conform realitatii. Intr-adevar, initial a fost considerata buna solutia din corpul D. Iar, daca nu stiati, dl. Dr. Tovarnac a contribuit efectiv la amenajarea spatiului respectiv, atat din punct de vedere al coordonarii, cat si fizic. In final s-a constatat insa ca, desi spatiul este izolat, fluxurile nu pot fi nici pe departe functionale. Cred ca in aceste momente ar trebui ca toti sa tratam mult mai responsabil afirmatiile pe care le lansam in spatiul public. Personal, de la revolutie nu am votat decat o data PSD ( mai exact pe I. Iliescu cand a candidat cu Vadim Tudor). Nu am inteles cum ati ajuns sa asociati alegerea unei solutii optime de tratare a pacientilor cu Dan Nica, Mihai Tudose, PSD etc. Credeti ca astfel de aspecte ii intereseaza pe oameni acum? Ne puteti spune, va rog, care ar fi interesele ascunse in alegerea unei alte solutii (a unui alt spatiu de tratament) , diferita de cea promovata de minister? As vrea sa va intreb si cum credeti ca stabileste MS spatiile propice tratarii pacientilor infectati cu noul virus, daca nu asculta si parerea celor care cu asta se ocupa…
    Va multumesc si as aprecia un raspuns din partea dumneavoastra.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>