Published On: mar, apr. 28th, 2020

Asistent medical brailean, prins la “inghesuiala” / Dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, chiar in ograda Spitalului Judetean

S-a intocmit un dosar penal pe numele lui Valentin Patarlageanu, asistentul sef al Pavilionului B din cadrul Spitalului Judetean Braila, avand ca obiect infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. Acesta este cercetat dupa ce, in urma cu cateva saptamani a fost filmat in timp ce instruia personalul din subordine, fara sa se respecte regulile de distantare sociala impuse de autoritati. Imaginile au fost postate in mediul online de medicul pensionar Octavian Georgescu. In acel moment, Patarlageanu a rastalmacit continutul imaginilor care il prezentau in mijlocul multimii, intr-un spatiu inchis, pe un culoar de spital, amenintand ca il va da in judecata pe cel ce a indraznit sa imortalizeze momentul.

Comunicatu PJ Braila – zadarnicirea combaterii bolilor 

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:
“La data de 28.04.2020, la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila a fost inregistrat dosarul penal nr.2017/P/2020, avand ca obiect infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, prevazuta de art.352 al.2 Cod penal.
In fapt, s-a retinut ca, in data de 07.04.2020, intr-o unitate spitaliceasca de pe raza municipiului Braila, un angajat cu atributii de coordonare a convocat la o instruire o parte a personalului institutiei, fara a fi respectate masurile privitoare la prevenirea sau combaterea coronavirusului, in conditiile in care in acea unitate era internata o persoana infectata cu COVID-19.
Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirii raspunderii penale.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>