Published On: joi, apr. 23rd, 2020

Accident feroviar la Lacu Sarat

La data de 21.04.2020, in jurul orei 06:00, politistii din cadrul Postului de Politie Transporturi Feroviare Braila au fost sesizati, prin apel 112, de catre conductorul trenului care circula pe ruta Galati-Bucuresti Nord cu privire la faptul ca, in dreptul localiitatii Lacu Sarat, a lovit o instalatie de irigat care se afla in gabaritul liniilor de cale ferata.

Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca un angajat al unei societati agricole, ce are in exploatare terenul din proximitatea caii ferate, ar fi efectuat, pe timpul noptii, manevrarea instalatiei de irigare prin aspresie in mod mecanic, fara a supraveghea deplasarea acesteia.

Desi acesta ar fi observat ca modul sau de actionare ar fi condus la patrunderea unui tronson din instalatie in agabaritul liniei de cale ferata, acesta nu a anuntat situatia creata, pentru a fi luate masuri in acest sens.

In urma impactului au fost inregistrate doar pagube materiale, iar incidentul a condus la intârzierea a doua trenuri cu 101, respectiv 60 de minute.

In cauza s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul sub aspectul savârsirii infractiunii de accident de cale ferata, raportat la infractiunea de distrugere sau semnalizare falsa.

Politistii le atrag atentia tuturor producatorilor agricoli, indiferent de forma juridica, ca atunci când efectueaza activitati in proximitatea cailor ferate, sa isi ia toate masurile de precautie pentru ca acestea sa fie desfasurate in conditii de maxima siguranta, pentru a evita producerea unor dezastre.

Totodata, va rugam ca, in cazul in care luati la cunostinta despre o astfel de situatie, sa sesizati de urgenta organele de politie pentru a interveni in vederea prevenirii unui eveniment nefericit, care se poate inregistra nu numai cu pagube materiale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>