Published On: joi, apr. 9th, 2020

A venit timpul sa plecam, iar… Foamea trece prin cele mai groase ziduri si nu stie de izolare

Painea ta si cea a celor dragi, pe mese diferite, la kilometri de inimi distanta / Intelegeti drama? Traim tragedia!

Strainatea te cheama, te striga, te cauta, te vrea! Iti da un loc de munca, cu posibilitatea castigarii a mai mult decat o paine. Nevoile de acasa te imping. Si alegi sa pleci, iar… dar de aceasta data parca e mai greu ca niciodata. Fiorosul virus pluteste in aerul pe care il respiri, iti ameninta parintii prea slabiti sa se mai lupte si cu el, iti ameninta copii, prea inocenti intr-o lume neiertatoare. Te ameninta pe tine, un luptator convins. Dar nu iti permiti luxul sa te dai batut, nici macar asta nu iti permiti. Iti faci bagajul si alegi sa pleci, iar… Izolarea nu a pus restrictii in stomacul tau.

Este despre a sta si a iti plange de mila sau a risca. Multi ditre cei care acum traiesc decent, cu ceva timp in urma au indurat, au plans cu lacrimi adevarate, sincere, nu cu lacrimile de crocodil ale guvernantilor cand cerseau ajutoare pentru sistemul de sanatate. Un sistem lasat de ei sa se stinga, incet dar sigur. Lacrimi adevarate, izvorate din neputinta nu din teatru ieftin. Din lucruri traite si care ti-au lasat cicatrici pe suflet, nu dintr-o teatralitate prost pusa in scena.

Oamenii doneaza ca bezmeticii, pentru spitale, pentru medici, si incet, dar sigur, cativa „nebuni frumosi”  doteaza spitale care, la un moment dat, ne vor salva. Intelegeti drama? Traim tragedia!

Nu-i condamnati ca pleaca, iar… ! Ei sunt eroii in aceste zile de izolare si teatru ieftin, cu smiorcaieli puerile ale unor avari de lacomie si putere. O adunatura de milogi care nu au stiut decat sa bage mana in portofelul altora, asemenea “specialistilor in mangleala” de pe strazile Romei, cei pe care ii reneaga cu atata tarie.

Astazi din Cluj, maine din toata tara! Astazi 2000, maine poate restul!

Daca eram un pic mai prosti, eram fericiti!

Ce ti-a mai “bagat in traista” strainatatea, in afara de painea ta si a celor dragi ramasi acasa? Idei! Multe idei, de mai bine! Este despre faptul ca se poate! Ca daca ei da, noi de ce ba?

Intrebari care, pe langa faptul ca nu isi gasesc raspuns in Romania (sau isi gasesc, dar nu este unul impaciuitor), te macina pe tine, te inraiesc, dar care, iti deschid ochii! Te face sa vrei mai mult decat ai la tine acasa!

Si da, in cele din urma am realizat cu totii ca intr-o familie e nevoie si de altceva, nu doar de dragoste, cateva monezi si, de restul, teancuri de promisiuni.

 

Citeste si Curvele, pestii si hotii ne raman noua / Muncitorii romani sunt chemati la munca in Germania

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>