Published On: sâm, mart. 7th, 2020

Vacantele in Egipt se transforma in cosmar / Zeci de turisti au luat coronavirus si l-au dus in tarile lor

Egiptenii devin din ce in ce mai nervosi, deoarece guvernul lor nu prezinta exact numarul real de cazuri de infectare cu coronavirus, mai ales ca ieri un intreg echipaj al unui vas de croaziera pe Nil a fost gasit infectat cu virusul ucigas, scrie New York Times. Situatia este dificila, in conditiiile in care doar 2.000 de egipteni au fost testati, majoritatea populatiei fiind reticenta la testele autoritatilor sanitare egiptene.
Situatia a fost confirmata de Ministrul Sanatatii din Egipt, care a declarat ca 12 membri ai echipajului au fost deja izolati, iar nava a fost mutata la cativa kilometri de centrul turistic din Luxor, pentru a fi dezinfectata.
Egiptenii sunt suparati pe propriul guvern pentru ca, desi initial Egiptul anuntase ca a descoperit trei cazuri de coronavirus, din care doar unul era egiptean, iar restul turisti, alti 26 de turisti s-au intors in Grecia, Franta si SUA bolnavi din vacanta in Egipt.
Presa egipteana sustine ca cel putin trei dintre acesti turisti au calatorit pe vasul de croaziera Nil “A Sara”.
Oficialii egipteni din domeniul sanatatii au declarat ca infectia a inceput cu o femeie din Taiwan, care a calatorit pe nava de croaziera la sfarsitul lunii ianuarie si a parasit Egiptul pe 1 februarie.
Se pare ca nu numai croazierele sunt periculoase, dar si zonele de plaja ale Egiptului, in Texas, sapte rezidenti din Houston care au dat rezultate pozitive la coronavirus au facut parte dintr-un grup turistic care a calatorit in Egipt in februarie, fara sa fi fost in zona Nilului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>