Published On: mar, mart. 10th, 2020

Un lucru il fac bine brailenii, bine si constant: SA MOARA

Un lucru il fac bine brailenii, bine si constant: SA MOARA. Lucru confirmat si de ultimul raport al Directiei Regionale de Statistica Braila (DRS) care arata ca numarul deceselor in randul brailenilor a crescut vertiginos, 433 de decese in luna decembrie, fata de 394 decese in luna noiembrie 2019, la nivelul intregului judet. Ultimele doua luni ale anului trecut s-au remarcat printr-o scadere drastica a populatiei din Braila, 827 de decese. In schimb, dupa atatea decese, s-au inregistrat doar 403 de nascuti vii, braileni care s-au nascut cu o mare responsabilitate pe umerii mici, cea de a duce numele orasului nostru mai departe, in ciuda naturii.

Toate aceste decese intr-o perioada in care coronavirusul era la mile distanta de noi. O perioada in care doar natura isi urma cursul, bine, asta cu putin “ajutor” din partea sistemului de sanatate local. Atunci coronavirusul era doar un cuvant care suna atat de departe, care parea de neatins. In timp, lucrurile s-au schimbat vertiginos, panica s-a instalat, manipularea vine din toate partile iar coronavirului, adus de conationalii nostri in bagaje, printre Panetone si Grana Padano, ne loveste in plin.

Dumnezeu cu mila!!! Ca doar de aceea bisericile raman deschise, in timp ce scolile si granitele se inchid.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>