Published On: lun, mart. 9th, 2020

Se inchid scolile? Anuntul oficial venit din partea Ministerului Educatiei

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca nu exista motiv pentru inchiderea scolilor din cauza virusului COVID-19. Ministrul a facut un apel la calm, atat pentru parinti, precum si pentru elevi si profesori. “La momentul acesta fac un apel la calm pentru parinti si cadrele diactice, pentru ca nu exista motivul inchiderii scolilor”, a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie, la Antena 3.

Ministrul a spus ca cei 4 elevi infectati cu virusul mortal nu sunt un motiv suficient pentru inchiderea scolilor. De altfel, doi dintre elevi au fos vindecati. “Nu exista decat 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticati cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimisi de la spital acasa”, a precizat Monica Anisie.

Ministrul a  mai declarat ca a fost inchisa doar scoala in care s-a depistat elevii bolnavi de corovanirus. „Am luat masura inchiderii unitatii de invatamant in care acestia isi desfasurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru parinti si cadrele diactice, pentru ca nu exista motivul inchiderii scolilor” a mai spus Monica Anisie.

Monica Anisie a spus ca, si in caz de ar inchide scolile, copii tot ar circula, nu pot fi inchisi in casa. De asemenea, aceasta a mai spus ca se va lua masurile necesare ca in fiecare scoala sa existe materiale impotriva raspandirii coronavirusului.

In aceasta dimineata am o videoconferinta cu inspectorii scolari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teirtoriu si a ma asigura ca in fiecare unitate exista sapun, dezinfectant, pentru chiar daca inchidem astazi scolile, copiii tot vor circula. Nu pot sta inchisi in casa”, a conchis Ministrul Invatamantului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>